19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • ФК «Полісся» виграв вперше в 2021 році та перервав 9-матчеву серію без перемог

ФК «Полісся» виграв вперше в 2021 році та перервав 9-матчеву серію без перемог

  • 26 квітня, 2021 8:53
У поєдинку 23-го туру Першої ліги, який проходив в Кременчуці, місцевий Кремінь приймав житомирське Полісся. Сусіди по турнірній таблиці начебто і мали деякий запас очок перед зоною вильоту, але кілька успішних матчів від конкурентів поставили б кременчужан і житомирян в явно незручне становище - в загальному, очки були вкрай необхідні обом колективам.

Перед матчем Полісся йшло на 11-му місці, а Кремінь розташовувався на 12-му рядку, повідомляє Sport Arena.

Звичайно можна сказати, що хлопці набирали очки навесні, боролися, але факт залишається фактом - до цієї зустрічі жодна з команд не змогла перемогти хоча б раз в 2021 році. Зустріч могла стати переломною як для команди Олексія Годіна, так і для колективу Сергія Шищенка, тому зайвий раз говорити про мотивацію футболістів не доводиться.

Відзначимо, що в попередньому матчі Кремінь поступився прямому конкуренту в особі Авангарду (1:2), в той час як Полісся програло Альянсу (1:2). У першому колі сильнішою виявилася команда з Житомира, яка перемогла кременчужан з рахунком 2:0, але житомиряни приїхали до Кременчука без ряду травмованих футболістів.

Вже на 4-й хвилині Денис Галата переправив м'яч в сітку воріт Полісся, але лайнсмен зафіксував положення поза грою. У будь-якому випадку, такий початок повинен був підбадьорити футболістів, до того ж як показав повтор, рішення про офсайд було ну дуже спірним. Трохи пізніше з флангу здорово відпасував в штрафну Денис Белоусов на Івахно, але той зльоту пробив над воротами Маханькова. Хороший старт від кременчужан, але й Полісся відповіло ударом Галенкова після скидки від Глаголи - м'яч з рикошетом полетів лише на кутовий. На 18-й хвилині ледь не начудив кіпер гостей Маханьков - майже відібрав м'яч у воротаря Галата, але все ж встиг кіпер забрати круглого в руки.

На 23-й хвилині хороший шанс забити мав Денис Галата. На цей раз арбітр не зафіксував офсайд (не забуваємо про спірний епізод на старті матчу), але вже сам гравець Кременя не впорався з тиском і з позиції один на один пробив точно у воротаря Полісся Володимира Маханькова. Житомиряни відповіли моментом за участю Галенкова і Глаголи, коли перший непогано накидав на другого на дальню стійку, але Олександр Глагола виявився в положенні поза грою. Трохи пізніше здалеку вистрілив Василь Грицук, але врятував Кремінь Данкович, який, схоже, витіснив Олійника з рамки воріт кременчужан. У роздягальні команди пішли за рахунку 0:0, але футбол був цікавим.

Майже відразу ж у другому таймі Кремінь міг забивати після кутового - навіс з боку Максима Івахно пішов на ближню штангу, де чатував Галата, але пробив поруч зі штангою. Трохи згодом Маханьков врятував Полісся після пострілу з середньої дистанції від Павла Мягкова. В результаті кременчужани атакували, але рахунок на 57-й хвилині відкрили гравці Полісся: Галенко здорово віддав по флангу вперед на Андрія Ковальова, а той зробив простріл у штрафну, де Станіслав Коваль, що вийшов на заміну, спершу пробив у воротаря, але на добиванні вже послав круглого в сітку - 0:1. 
 

На 67-й хвилині стався цікавий епізод, коли Данкович взяв м'яч в руки від ноги свого ж футболіста - арбітр призначив вільний удар, але не вдалося гостям отримати з цього стандарту користь. Кремінь потребував активних дій, враховуючи хід зустрічі: здорово пробивав точно в кут воріт гостей Денис Белоусов, але знову відмінно себе показав Маханьков і зробив сейв. Правда, атакуючі пориви мало не привели до катастрофи, адже на 77-й хвилині лише Данкович врятував Кремінь після виходу один на один Василя Грицука в результаті швидкої контратаки.

А вже в компенсований час Коваль (який вийшов на заміну!) оформив дубль: швидка контратака Полісся завершилася його точним ударом в нижній кут після прострілу з краю штрафного від Глаголи - 0:2.

В результаті Полісся здобуло свою першу перемогу в 2021 році і піднялося на десяте місце турнірної таблиці. Команда Сергія Шищенка не перемагала дев'ять матчів, але поки може бути собою задоволена, адже їй вдалося відірватися від зони вильоту на безпечну відстань.

MAN OF THE MATCH - СТАНІСЛАВ КОВАЛЬ (ПОЛІССЯ)

Вийти на заміну і забити два голи - цим все сказано. Станіслав Коваль став справжнім «джокером» Сергія Шищенка, принісши команді з Житомира важливу перемогу.

Поділитись

Новини по темі: