19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • Житомирський ФК «Полісся» в скандальному матчі поступився «Чорноморцю». ВІДЕО

Житомирський ФК «Полісся» в скандальному матчі поступився «Чорноморцю». ВІДЕО

  • 12 квітня, 2021 9:54
Спірний пенальті, вилучення тренера, пропущений гол на останніх хвилинах. В рамках 21-го туру Першої ліги в Одесі відбувся скандальний матч між "Чорноморцем" та "Поліссям". 

Головний тренер "Полісся" Шищенко привіз в Одесу фактично свій оптимальний на сьогодні склад, єдиний виняток – основний форвард Галенко, якого у старті замінив молодий Коваль з ковалівського "Колоса". Локальні рокіровки можна було пояснити, скоріше, природною ротацією. А головною подією для гостей було повернення опорника Гавриленка після невеликої дискваліфікації – до речі, вихованця одеського футболу, повідомляє Sport Arena.

"Чорноморець" же міг розраховувати на Брагару, який повернувся з молодіжної збірної України, а також повернув до старту Лиховідька, який своєю грою довів новому головному тренеру, що залишити його в запасі було помилкою. Уже на другій хвилині Віктор міг відкривати рахунок. Після флангової передачі він виявився прямо перед воротарем, але захисник Понєдєльнік сміливо кинувся під удар. Міг добивати Коркішко, але в поспіху не влучив у рамку. Слідом почергово пробивали з різних дистанцій Кравченко, Брагару, Штогрін – то неточно, то в суперників. А "Полісся" теж намагалося огризатися – заліз в офсайд Грицук, технічного Андрущенка випередив воротар Підківка, неточно бив Галенков, а перспективний удар Коваля з близької відстані відпрацював Горопевшек.

Але головне по такій грі – це динаміка. Вона була в порядку: моменти виникали регулярно, гра, що називається, йшла. Тож під кінець першої третини гри "Чорноморець" домігся бажаного. Кравченко знайшов передачею Мельничука, а лівий захисник замість прострілу спритно пробив у дальню "шістку" – 1:0. Хлопчина, позичений у "Ворскли", з перших матчів в одеській команді імпонував рухливістю і старанністю, а зараз взяв гру на себе і був правий!

Брагару, Кравченко, Ващишин, Коркішко – саме вони з'являлися на ударних позиціях, загострювали біля воріт "Полісся". По рахунку фаворит протистояння грав впевнено, та ще й гості діяли не безпомилково, за що їх можна було покарати. Але з небезпеки можна відзначити до перерви удар Авагімяна від лицьової – з гострого кута він не зміг переграти Маханькова. Тож після перерви "Чорноморець" виходив з мінімальною перевагою в рахунку, але із значною перевагою по грі.

І моменти, щоб забити, були. Наприклад, шикарний штрафний вже на четвертій хвилині другого тайму Лиховідько потужним ударом не зміг переграти воротаря. Пізніше Авагімян ударом з льоту в падінні замикав діагональ – і знову зреагував Маханьков. Слідом Брагару вилітав на воротаря, але сил та швидкості на удар вже не залишалося. Здавалося, другий гол – справа часу, але замість цього "Чорноморець" пропустив м’яч у свої ворота.

Передумови до цього були – декілька разів гості організовували швидкі оборотки зі спробами через розрізний пас вивести нападника один на один. Але забили житомиряни абсолютно несподівано, немов вгамувавши суперника. Після ауту на лівому фланзі Андрущенко навісив, досвідчений Грицук в оточенні прийняв м’яч на голову. Здавалося, гренадерам в центрі захисту одеситів не складе труднощів його відтіснити, але замість цього Василь з лівої ноги пробив між ніг воротарю – 1:1. Дебютний гол маститого плеймейкера, який зробив собі ім’я в "Олександрії", залишив відчуття подиву: надто вже вільно діяв півзахисник прямо у воротарському майданчику господарів.
 

У "Чорноморця" розладналася гра. Навіть важко було зрозуміти, за рахунок чого можуть вирвати перемогу господарі. Поки вже в компенсований час Галенко замість м’яча влучив по супернику, і за цей удар Мащенка арбітр призначив пенальті. Маханьков був на куражі, а тому з першої спроби Коркішко не зміг переграти воротаря "Полісся", але Бич зафіксував вбігання до удару або ж те, що ноги відірвав і пішов вперед до удару воротар. А з другої спроби Дмитро розвів м’яч і голкіпера по різних кутах – 2:1. Судячи з бурхливої реакції всіх гостей на чолі з вилученим тренером Шищенком, які багато чого висловили арбітру і його помічникам, "жовто-зелені" ще довго будуть обговорювати цей момент.

У післяматчевому коментарі головний тренер житомирського "Полісся" Сергій Шищенко заявив, що судді матчу вбили житомирську команду.
 

“Те, що сталося сьогодні, нагадало мені 90-ті роки, коли приїжджали на виїзди і у тебе було мало шансів виграти цей матч. Сьогодні те ж саме сталося з нами. Я рідко коментую дії судді, але те, що зробив сьогодні суддя і його бригада, я давно такого не бачив. Мені дуже шкода, що хоч на дворі і 21 століття, але у нас деякі люди застрягли в 90-х. Сьогодні судді просто вбили нашу команду. Я вважаю так, і ніхто мене в зворотному не переконає. Те, що рефері не бачить пенальті, коли в нашій атаці м'яч спочатку одному гравцеві потрапляє в руку, потім другого потрапляє в руку і він каже, що це природне положення рук. А потім ставить на 90-й хвилині пенальті в наші ворота, то це класичне вбивство команди "Полісся" сьогодні. Я поважаю клуб "Чорноморець”, я поважаю уболівальників, я грав в цьому клубі. Але я перестав поважати людей, які зробили все, щоб "Чорноморець" домігся результату. Хто це – я не знаю, це не моя справа. Але нехай вони знають, що я перестав їх поважати, мені все одно хто це був”, – сказав Сергій Шищенко.

 
Поділитись

Новини по темі: