20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Спорт
  • ФК «Полісся» зазнав другої поразки поспіль, програв «Оболоні»: огляд матчу

ФК «Полісся» зазнав другої поразки поспіль, програв «Оболоні»: огляд матчу

  • 26 листопада, 2020 9:50
Житомирське "Полісся" зазнало другої поразки поспіль у чемпіонаті України по футболу серед команд Першої ліги. У 15 турі кривдником житомирян став столичний ФК "Оболонь". Матч був принциповий, адже до його початку клуби мали однаку кількість очок, до того ж у цьому сезоні житомиряни вибили пивоварів з Кубку України.

Як пише Sport Arena, вже з перших хвилин "Оболонь" понеслася забивати і брати реванш. Зі штрафного, заробленого Батальським на третій хвилині, левоногій захисник Мате зарядив у штангу. А через десять хвилин, коли після силового прострілу з правого флангу воротар гостей Маханьков відбив м’яч прямо на набігаючого Батальського, лише тиск захисників позбавив змоги йому забити з добивання. Але поступово "Полісся" відсунуло гру від своїх воріт, і ось уже Галенко замикав подачу з правого флангу – і воротар Литвиненко парирував його удар на реакції.

Але вичавити максимум зі свого спалаху активності "Полісся" не змогло, а почавши відкриватися – отримало відповідь. З глибини лівого флангу атаку почав Прокопенко, а коли від нього м’яч отримав Майданевич – з правої ноги закрутив м’яч у штрафний майданчик гостей. І ось тут зіграв свою роль запрошений Павлом Яковенко пізній новачок – Лук’янчук. У стрибку Павло випередив усіх суперників і головою прокинув м’яч повз воротаря – 1:0.

Повівши в рахунку, "Оболонь" могла його подвоїти в наступній же атаці – але захисник Мате після підключення з глибини з лівої ноги пальнув над поперечиною. А на випад житомирян зреагував воротар Литвиненко – він впорався з ударом головою від Швеця після штрафного. І дуже вчасно знову пожвавилися кияни. Пішла атака через правий фланг, Батальський розігрався з Лук’янчуком і навісив, а Олексій Савченко відправив головою м’яч у сітку з рикошетом від штанги – це 2:0.

При двох голах переваги "Оболонь" не зупинилася – і правильно зробила. Ще до перерви кияни навантажили захист "Полісся" численними фланговими подачами, а після відпочинку оперативно довели рахунок до розгромного. Голіков вкинув аут на Савченко, а той з правого краю закинув м’яч у штрафний майданчик. А вже там Олексій Майданевич мерщій упіймав м’яч на ліву ногу і максимально незручно для суперників пальнув у дальню дев’ятку – 3:0.

Дуже намагалося "Полісся" забити хоча б раз, і були атаки, коли гаряче ставало біля воріт господарів, а Литвиненко записав на свій рахунок ще один сейв, потягнувши удар Понєдєльніка після стандарту. Проте, здобуту перевагу оболонці вже не відпустили. Кияни набрали 22 очки, зрівнявшись з "Металістом 1925" і МФК "Миколаїв". "Полісся" залишиться дев’ятим з 19 очками.
 

Оболонь (Київ) – Полісся (Житомир) – 3:0
Голи: Лукьянчук, 30, Савченко, 35, Майданевич, 49

 
Поділитись

Новини по темі: