29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Порошенко повернувся до України. В суді п'ятому президенту обиратимуть запобіжний захід

Порошенко повернувся до України. В суді п'ятому президенту обиратимуть запобіжний захід

  • 17 січня, 2022 10:40
П'ятий президент, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко прибув до України. Він приземлився в аеропорту "Київ".

До аеропорту прийшлі слідчі Державного бюро розслідувань. Вони сказали, що Порошенко не затриманий, але викликається до Печерського райсуду, повідомляє LB.ua.

Прикордонники пропустили співробіників ДБР у зону прильоту, де не мають перебувати сторонні особи. Нардеп "ЄС" Олексій Гончаренко заявив, що в Порошенка забрали на паспортному контролі паспорт і не віддають.
 
 

"Відбувається недопуск мене як громадянина України на територію держави. Прикордонники не допускають без пояснення причин під приводом перевірки на територію України. Я думаю, що це є провокація, яка підбурює до масових акцій", – звернувся Порошенко. 


Фото: Соня Кошкіна


Паспорт зрештою віддали. Порошенко не забрав повістку – вона лишилася у слідчого. Слідчий ДБР впав під час штовханини в коридорі аеропорту. 

Після цього політик дав короткий брифінг і вийшов з аеропорту, де його зустріли прихильники, що зібрались з акцією підтримки. Потім він ще раз виступив перед прихильниками і заявив, що його паспорт перевіряли 20 хвилин. Після цього він з колоною прихильників рушив до суду. 
 


Об 11 годині Порошенко має бути в Печерському районному суді, де йому обиратимуть запобіжний захід у справі про державну зраду та сприяння терористичним "ДНР" та "ЛНР". 

Фото: Олександр Рудоманов
Поділитись

Новини по темі: