24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Більшість українців вважають, що рівень життя за президентства Зеленського погіршився: соцопитування

Більшість українців вважають, що рівень життя за президентства Зеленського погіршився: соцопитування

  • 9 липня, 2021 17:32
Майже 60% українців вважають, що за президентства Володимира Зеленського рівень життя людей в Україні погіршився. Про це свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS, проведеного 25-30 червня 2021 року.

Соціологи запитали в респондентів, як, на їхню думку, змінилася ситуація в різних сферах життя за президентства Зеленського. Відтак, 58,8% опитаних заявили, що рівень життя людей погіршився. Ще 32,2% висловили думку, що він за нинішньої влади не змінився. Покращення рівня життя помітили лише 7,2% респондентів.

Крім того, 52,2% опитаних заявили про погіршення ситуації в економіці країни за президентства Зеленського (35,8% не помітили змін, а 9% заявили про покращення).

Половина українців (50%) не помітили змін в сфері свободи слова і демократії за нинішньої влади (про погіршення ситуації заявили 28,4%, а про покращення – 18,1%).

Крім того, 45,5% респондентів заявили, що не помітили змін в сфері обороноздатності країни (29,7% заявили про погіршення ситуації, а 19% про покращення).

Що стосується міжнародної підтримки України, то про погіршення ситуації заявили 34,8% опитаних. Водночас 42% не помітили якихось змін. Покращення ситуації побачили 18,2% респондентів.

Під час опитування 32,2% українців заявили про погіршення ситуації в сфері боротьби з корупцією за нинішньої влади (45% вважають, що змін не відбулося, а 19,7% помітили покращення).

Що стосується вирішення питання тимчасово окупованого Криму та Донбасу, то тут не помітили якихось змін 64,2% опитаних. Водночас 26,4% заявили про погіршення ситуації і лише 6,3% – про покращення.



Респондентам також поставили запитання, хто, на їхню думку, несе основну відповідальність за соціально-економічну ситуацію в країні. Найбільше опитаних – 35% – заявили, що відповідальний президент Володимир Зеленський. Ще 32,2% покладають відповідальність на Кабінет Міністрів, а 18,9% – на Верховну Раду.

Дослідження проводилося методом телефонного опитування САТІ (computer assisted telephone interviewing) з використанням планшетів. Було опитано 2000 респондентів старших за18 років на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій Криму та ОРДЛО. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення.

Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал з імовірністю 0,95): (довірчий інтервал): +/- 2.4% для показників близьких до 50%, +/- 2.1% для показників, близьких до 25%, похибка +/- 1.5% – для показників близьких до 10% і +/- 1.1% – для показників, близьких до 5%.

Поділитись

Новини по темі: