23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Державна зрада: генеральна прокурорка України підписала підозру Віктору Медведчуку

Державна зрада: генеральна прокурорка України підписала підозру Віктору Медведчуку

  • 11 травня, 2021 17:48
Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Їх підозрюють у держзраді. Про це Ірина Венедіктова 11 травня написала у Facebook.

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К», – написала Венедіктова, ймовірно, маючи на увазі Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Вона зазначила, що цих народних депутатів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму.



Венедіктова перерахувала правопорушення депутатів, серед яких: визнання анексії Криму; сприяння та участь у передачі цінних документів, що стосуються українських надр на 38 млрд грн; розкриття держтаємниці; правонаступництво української власності, що по праву належить громадянам України тощо.  
 

«За результатами обшуків, місцеперебування нардепа М не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою», – написала вона.


Нагадаємо, 19 лютого Рада національної безпеки і оборони вирішила застосувати санкції до 19 юридичних та 8 фізичних осіб, зокрема, проти проросійського політика, кума російського президента Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. 
Поділитись

Новини по темі: