19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Розведення військ і ніякої капітуляції: терміновий брифінг Зеленського щодо «формули Штайнмайєра». ВІДЕО

Розведення військ і ніякої капітуляції: терміновий брифінг Зеленського щодо «формули Штайнмайєра». ВІДЕО

  • 1 жовтня, 2019 19:42
Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 1 жовтня, виступив з екстреною заявою про ситуацію на Донбасі і "формулу Штайнмаєра".

Брифінг голови держави в Києві почався о 19:00, передає "Обозреватель".

Президент розповів про головні домовленості, досягнуті на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську і відповів на кілька запитань. Всього пресконференція зайняла не більше 15 хвилин.
 
 

Про розведення військ

 

"В першу чергу, була досягнута домовленість про початок розведення військ – я всіх вітаю з початком, дуже віримо в це – розведення військ у Петрівському і Золотому. Хочу заспокоїти, до речі, місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені, і відведення військових ніяк не вплине на вашу безпеку. Прикладом цього є – ви знаєте прекрасно ситуацію в Станиці Луганській, де відбулося успішне розведення військ", – сказав президент.


Про вибори на Донбасі


"За умови, що там відбудуться вибори згідно з Конституцією України і після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за міжнародними стандартами. Ніяких виборів під дулом автоматів не буде!" – підкреслив Зеленський.

Президент запевнив, що перш ніж провести вибори, він зустрінеться з лідерами "нормандського формату".

"Ми підготуємо всі запобіжники. Ми з вами ніколи не підемо на те, щоб проводити вибори, якщо там є військові", – пообіцяв він.
 

Про "формулу Штайнмаєра"


Зеленський заявив, що буде обговорювати гучний план щодо Донбасу.
 

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка (представник ОБСЄ – Ред.), що погоджуэмо текст формули. Буде новий закон, який розробить парламент, радячись із суспільством. Не буде ніякої капітуляції! "Формула Штайнмаєра" повинна бути імплементована в новий закон про особливий статус, якого ще немає", – продовжив він.


При цьому, на питання журналістів, чи була підписана 1 жовтня в Мінську "формула Штайнмаєра", Зеленський відповів, що це потрібно обговорювати в "нормандському форматі".

"Вас тільки це цікавить? А як же наші хлопці в полоні?", – обурився він.

Головне, що необхідно знати про "формулу Штайнмайера", можливий варіант врегулювання російсько-українського конфлікту, за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: