24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Четвертий місяць на посаді президента: як Зеленський виконує свої обіцянки

Четвертий місяць на посаді президента: як Зеленський виконує свої обіцянки

  • 23 вересня, 2019 16:18
  • 1
Володимир Зеленський дав 200 передвиборчих і програмних обіцянок українському народові. З моменту інавгурації Зеленський вимовив 98 різних тез. З них глава держави виконав 16 обіцянок, провалив - 13, повідомляє «Слово і Діло».

Відзначається, що основним досягненням Зеленського став обмін полоненими між Україною і Росією.
 

Успіхи


Виконав президент свою обіцянку і про скасування депутатської недоторканності. На початку вересня Верховна рада ухвалила відповідний законопроект, а за тиждень президент Зеленський вже його підписав. Нагадаємо, що закон набуде чинності з 1 січня 2020 року.

Не виникло проблем у президента і з іншою обіцянкою щодо парламенту. Раніше він запевняв, що його фракція не буде створювати коаліцію з колишніми «регіоналами» та експрезидентом. Справді, у цьому не виникло жодної потреби, адже до парламенту пройшли 254 нардепи від президентської партії, а такої кількості цілком достатньо для ухвалення більшості рішень.

Тільки за перший тиждень роботи парламенту президент подав 22 законопроекти і продовжив у такому ж темпі. Серед іншого, Зеленський подав до парламенту законопроект «Про відкликання народного депутата України», виконавши ще одну свою програмну обіцянку.

Деякі протистояння виникли під час формування комісій Ради та Кабміну. Зокрема, ветерани вийшли під стіни Банкової, вимагаючи не ліквідовувати Міністерство у справах ветеранів. Зеленський пообіцяв, що цього не станеться і виконав обіцянку. Зрештою ситуацію вирішили шляхом компромісу, об’єднавши Міністерство у справах ветеранів з Міністерством тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Нове міністерство очолила Оксана Коляда, а її заступником Зеленський обіцяв призначити людину поважного віку, яка є експертом у справах ветеранів Другої світової війни. Призначення ще не було, тому ця обіцянка залишається в процесі виконання.

Зеленський, як і обіцяв, приїхав на відкриття мосту, завершити ремонт якого ціною власної посади гарантував мер Дніпра Борис Філатов. Але на мосту президент встиг дати свіжу обіцянку, сказавши, що результати парі з'ясуються після надання висновків експертної комісії щодо якості реконструкції споруди. «Парі триває», – додав Зеленський.
 

Провали


Придушити в собі артистичну натуру Зеленському так і не вдалося. Хоч він і обіцяв не виходити більше на сцену з кварталівцями, відтоді зробив це уже кілька разів. Президент піднімався на сцену «Ліги сміху», з'явився у новому випуску «Вечірнього Кварталу» через скайп та на неофіційній частині форуму YES підіграв у пародії «Кварталу» на самого себе.

Ще одна цікава провалена обіцянка президента стосується призначень нових голів правоохоронних органів. Ще у липні Зеленський безапеляційно заявляв: «Так, у нас зараз кожне місто кримінальне. Будемо цим займатись, будемо чистити, будуть нові голови правоохоронних органів». Утім, те, що «кожне місце – кримінальне» не завадило новій владі перепризначити керівника поліції Хмельниччини на ту саму посаду у Львівській області, а головного поліцейського Сумщини перекинути до Запоріжжя. За результатами таких призначень редакція «Слово і Діло» дійшла висновку про непослідовність слів і дій президента і присвоїла цій обіцянці статус «не виконано».

У Зеленського є провалена обіцянка щодо «швидких» від фонду Ахметова. Три місяці тому Зеленський пропіарився на цьому питанні, передаючи спецавтомобілі та обіцяючи, що протягом трьох місяців міста і села отримають аж 200 «швидких» від держави, але не за рахунок бюджету. Але меценати, очевидно, підвели президента з термінами. Станом на вересень медичні заклади отримали лише 57 нових спецавтомобілів. Решту «швидких» Фонд Ахметова планує передати до 2020 року.

Із повним переліком обіцянок і нашими доказами їх виконання або невиконання ви можете ознайомитися в профілі президента.

Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

23 вересня, 2019 16:29:59

Ніяк не виконує. Брехня тут.