16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • У Житомирі потужно пройшов форум «Future Talks / Розмови про майбутнє». ФОТО

У Житомирі потужно пройшов форум «Future Talks / Розмови про майбутнє». ФОТО

  • 13 листопада, 2018 13:17

12 листопада у Житомирі пройшов форум «Future Talks / Розмови про майбутнє», націлений на обговорення викликів, цілей та планів задля створення успішної України. Зустріч відбувалася у конгресс-холі інстититу Медсестринства.

Спікерами форуму стали міський голова Львова, політик, громадський діяч, бізнесмен та голова політичної партії «Об'єднання «Самопоміч» - Андрій Садовий, нардепи з парламентської фракції «Об'єднання «Самопоміч»: Олег Березюк, Оксана Сироїд, Єгор Соболєв, Іван Мірошніченко, Олександр Данченко та співголова «Демальянсу» Василь Гацько.

Їх слухачами були представники громадськості та виконавчих органів влади Житомира, члени фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді, а також відомі у Житомирі постійні учасники сесій міськради та облради – житомирські активісти.

Модератором форуму став нардеп Олег Березюк, керівник парламентської фракції «Об'єднання «Самопоміч». Зустріч відбувалась у форматі дискусії – гості з залу задавали питання, які хвилюють їх та суспільство, спікери у своїх виступах торкнулися 5 тем: безпека, економіка, бізнес, боротьба з корупцією.

На початку зустрічі до присутніх звернувся Андрій Садовий. Як відомо, Андрій Садовий заявив про намір стати кандидатом у Президенти України у виборчій кампанії, що офіційно стартує в Україні у новорічну ніч – 31 грудня 2018 року, а насправді, не офіційно вона триває вже з літа.

 

- Я хотів, щоб українці поверталися в Україну. А для цього треба, щоб була хороша робота  і висока зарплата. Наша команда має чітке розуміння, що необхідно робити. Якщо у нас будуть зарплати, як у Польщі чи Чехії (20-23 тис. грн, - ред.) - то ніхто не буде їхати звідси. Нам треба відновити у виробництві той потенціал, який ще не втрачений. Я був нещодавно на ДП «Антонов», сьогодні там виробництва немає, а раніше збирали 15 літаків у місяць. Якщо наша держава буде їх замовляти, то підприємство буде працювати. Ми хочемо, щоб наші літаки літали між українськими містами, і люди, подорожуючи, пізнавали один одного.

Про економіку: У нашій державі на превеликий жаль не виробляються машини. А ми хочемо, щоб тут збиралися автівки відомих брендів. Ми хочемо відновити у нас суднобудування і відродити судноплавство, бо нині все навантаження йде на українські дороги.

Ми хочемо, щоб у країні заявився податок на виведений капітал, замість податку на прибуток. Коли працює економіка – то є гроші на податки, і тоді можна говорити про науку та освіту. Ми вважаємо, що як мінімум 25% бюджету України повинно йти на освіту та науку. Гроші з акцизів на тютюн і алкоголь повинні йти саме на цю сферу. Якщо ми будемо мати якісну освіту і обладнання, то будемо мати гарну країну. Так робили у після воєнний час Німеччина і Японія, немає що видумувати - треба брати і робити.

Про армію: У нас сильні вояки, та я хотів би,  щоби воїн був захищений, щоб він мав, кращу амуніцію та зброю. Щоб у нас почали відновлювати військово-оборонний комплекс. Важлива повага до ветерана: у нас в Львові кожен, хто проходить зону бойових дій, отримує від міста одноразову соціальну допомогу у 100 тис грн. Ми хочемо щоб це стало національною програмою на рівні держави.

Говорячи про корупцію, а хто з корупціонерів чи олігархів сидить у тюрмі, кого посадили? (З залу викрикнули у відповідь – «Тільки Надія Савченко», - ред). Хто сидить з тих, хто обкрадав українців на мільйони і мільярди? Ми хочемо прописати законодавчо, щоб 25% від конфіскованого майна надходили на персональні рахунки простих українців.

Нашу державу без нас з Вами ніхто не зробить, ми самі повинні зробити. Я бажаю, щоб наша держава розкрила свій потенціал, ми маємо усе необхідне, треба тільки правильно його поскладати. Ми ставимо перед собою завдання – повернути віру українців у нашу державу.
 



Під час виступу Андрія Садового від аудиторії пролунало запитання про джерела фінансування рекламної кампанії «Об'єднання «Самопоміч»: - Великих грошей немає. Якби були, то ви бачили б рекламу по телевізору, масово білборди. Ми використовуємо гроші передбачені, на партійну діяльність. Було добре, якби допоміг бізнес. А ті, що сьогодні витрачають мільйони – вони їх у Вас взяли. Вкрали,- пояснив Андрій Садовий.

Також з залу пролунало традиційне питання про сміття зі Львова. Андрій Садовий у відповіді зазначив: …Після виходу «Об'єднання «Самопоміч» з коаліції у парламенті через пару днів у Львові підпалили сміттєвий полігон та закрили його. У адміністрації Президента України мені запропонували підписати угоду – «Самопоміч» у парламенті переходить у керування до інших людей, і усі проблемні питання Львову вирішуються за 5 днів…. Моя задача – збудувати у Львові завод з глибинної переробки сміття та показати приклад іншим. Люди, які нас принизили, вони хотіли поставити на коліна громаду мільйонного міста. Хто був замовником підпалу я чудово знаю».

Нардеп та Віце-спікер ВРУ - Оксана Сироїд разом з воїном з «Добробату» Олегом та залом обговорювали питання безпеки і оборони України.

- Чи правильно ми розуміємо загрозу, яка нам протистоїть?, - задалась питанням Оксана Сироїд. - Наша найбільша загроза - це наш внутрішній страх, невпевненість та не віра у собі. Небажання пам’ятати, хто ворог і як йому протистояти. До сьогодні за війну не покараний ніхто. Ми навіть не застосували дієві санкції проти РФ, ми заробляємо на війні, ми не зупинили експортно-імпортні відносини. Нам потрібно повірити у себе і бути сильними!


Доброволець Олег, говорячи про армію, зазначив наступну думку: Ми ніколи не змінимо армію, допоки у ній є совкові командири. Командир – це як батько у сім’ї, якщо він хороший, то і сім’я хороша. Для солдата важливо ставлення суспільства з повагою, щоб він був ситий, вдягнутий державою, а не волонтерами, з сучасною зброєю. Треба забрати  з роти канцелярію, командир замість підготовки з особистим складом сидить і пише стоси паперів, які ніхто ніколи не читає. У нас суспільство до людини у військовій формі не ставиться як до захисника держави, і це треба змінювати це. Ветерани повинні мати повагу від людей та підтримку від держави.

 

- Збройні сили України ще далеко не такі, якими ми б бажали їх бачити. Треба створити гідні умови для солдата та ветерана. – додала Оксана Сироїд.



Єгор Соболєв провів дискусію про ліквідацію корупції в Україні: - Неможливо нічого зробити? якщо не починаєш з себе. «Об'єднання «Самопоміч» у парламенті є чемпіоном по звільненню своїх депутатів. Некорумпований президент та генпрокурор вже здатні почати робити дива. Ми пропонуємо 5 кроків:

  • Не допускати корупціонерів у владу. Усіх корупціонерів – політиків, силовиків та суддів посадити у тюрми за допомогою генпрокурора та антикорупційного суду.
  • Ми хочемо, щоб 25% від конфіскованого майна йшло до тих, хто найбідніший на особисті рахунки громадян. Це торкнеться усіх посадовців, котрі не зможуть пояснити зростання своїх статків. Моя мрія - це щоб засідання антикорупційного суду дивилася уся країна, як розважальні шоу по ТВ.
  • Ліквідувати усі контролюючі державних інспекцій, що заважають бізнесу.
  • Усі державні послуги мають стати доступні у вашому смартфоні. Це буде нульова корупція, здешевлення витрат на надання послуг, та усе персоналізовано.
  • Ми пропонуємо повернути у власність суспільства та громад усіх державні та природні монополії (обленерго, облгазів, водоканалів). Наприклад держава має повернути контроль над дротами від виробника до споживача.


Житомирянин Олександр Коцюбко звернувся до усіх присутніх нардепів з проханням вплинути у Києві на рішення Кабміну про подорожчання природного газу, пояснивши що значна частина населення України не спроможна оплачувати його по новій ціні. На його питання дав відповідь нардеп Іван Мірошніченко: – Знизити ціну на газ в Україні можна  збільшивши видобуток власного газу в Україні.

У своїй доповіді Іван Мірошніченко торкнувся теми економіки.

- Зростання української економіки можливе. Проте бюджет 2019 року не про людей, не про економіку, це не бюджет зростання, це бюджет проїдання. Основна мета нашої команди - це 40-60% середнього класу, зростання 5-7% ВВП щороку, та зменшити долі видатків держави до 35% від ВВП. Хто щоб не казав, але реально поки ми не будемо платити зарплати українцям як у Польщі чи Чехії – ми не зможемо зупинити цей потік міграції. 

Також він озвучив ідею команди «Об'єднання «Самопоміч» змінити підходи до будівництва нових доріг в Україні. 

-Ми пропонуємо будувати бетонні дороги, вони дешевші, довше служать і не потребують імпорту російського бітуму.


Його колега Олександр Данченко у своїй презентації розповів присутнім про сучасну цифрову революцію. Василь Гацько та Тетяна Острікова у своїх виступах торкнулися теми середнього класу в Україні, а Олег Березюк провів розмову на тему «Людина волі».

Форум «Future Talks / Розмови про майбутнє» у Житомирі пропрацював 4 години, був дуже цікавим та дискусійним. Багато питань та своїх думок висловили гості заходу. Народні депутати пообіцяли використати почуті думки у своїх намірах побудови кращої України.















Поділитись

Новини по темі: