28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • На Житомирщині рятувальники допомогли медикам дістатися до породіллі та хворої дівчинки. ФОТО

На Житомирщині рятувальники допомогли медикам дістатися до породіллі та хворої дівчинки. ФОТО

  • 15 лютого, 2021 9:19
У Житомирській області впродовж вихідних, 13 та 14 лютого, рятувальники двічі надали допомогу медикам у транспортуванні пацієнтів.

За інформацією ДСНС, 13 лютого в Малинському районі в сніговому заметі застряг автомобіль швидкої медичної допомоги, який рухався на виклик до породіллі.

До місця події негайно було направлено рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 13 міста Малин, які за допомогою буксировочного тросу транспортували медтранспорт до місця проживання жінки.
 

"Медичні фахівці оглянули породіллю, а потім, разом з новонародженою дитиною, у кареті швидкої медичної допомоги бійці ДСНС транспортували їх шляхом буксирування вже до автошляху Київ-Ковель", – повідомляють рятувальники.


Далі карета швидка попрямувала до медичного закладу вже самостійно.
 

14 лютого в Ємільчинському районі у снігових заметах застрягла швидка, яка їхала на виклик до 14-річної пацієнтки у с. Зелениця. На допомогу виїхали бійці пожежно-рятувального поста, проте їх спецавтомобіль теж не зміг подолати замети.
 

"На місце події було відправлено чергове відділення 33-го державного пожежно-рятувального поста. По прибуттю до місця, де вимушено зупинилась швидка, рятувальники забрали лікаря в пожежний автомобіль та продовжили рух. За декілька сотень метрів стало зрозуміло, що спецавтомобіль теж не зможе далі їхати до села через сильні перемети та ущільнений сніговий покрив. Лікар з командиром відділення відправилися до хворої пішки", – інформує ДСНС. 


При огляді дівчини було прийнято рішення щодо її подальшої госпіталізації до районної лікарні. Місцеві жителі організували гужову повозку та у супроводі фахівця кіньми доставили дівчину до пожежного автомобіля.



Пацієнтку рятувальники транспортували на спецтехніці до автомобіля швидкої допомоги, який вивільнили зі снігового замету. Далі медики змогли самостійно продовжити рух до районної лікарні.

Загалом впродовж вихідних рятувальники витягнули зі снігових заметів понад 200 транспортних засобів.

Поділитись

Новини по темі: