29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Коротке замикання: у Житомирі протягом вечора двічі гасили пожежі в оселях

Коротке замикання: у Житомирі протягом вечора двічі гасили пожежі в оселях

  • 2 грудня, 2020 11:51
У Житомирі рятувальники двічі за вечір гасили пожежі в оселях, що сталися через коротке замикання електромережі. Як стало відомо "Журналу Житомира", одна з пожеж сталася 1 грудня близько 17:50 у п'ятиповерхівці по вул. Вокзальній.
 

"В оселі проживає літнє подружжя, на той момент вдома був лише господар. Зі слів чоловіка, в лічильнику "вибило пробки". Господар увімкнув назад світло та пішов у кімнату. Через деякий час у двері почали стукати сусіди, які вже відчули запах диму. Виявилося, що на кухні горіла побутова техніка. До приїзду рятувальників мешканці гасили вогонь підручними засобами", – повідомляє Управління ДСНС України у Житомирській області.


Спільними зусиллями вогнеборців та небайдужих громадян о пожежу було швидко ліквідовано. Вогонь знищив частину електротехніки, пошкодив газову колонку та меблі.

Попередня причина пожежі – коротке замикання в електромережі. З висновків фахівців, загоряння почалося з подовжувача, у який був увімкнений ще й трійник, а в нього – побутова техніка.

Ще одну пожежу того вечора житомирські рятувальники ліквідували у приватному будинку по вул. Івана Сірка.
 

"У коридорі спалахнув електрощиток та вогонь поширився на дерев’яну вагонку на стелі. Силами господарів та фахівців ДСНС вже за півгодини займання було ліквідовано", – інформують рятувальники.


Вірогідно, що загоряння сталося також через коротке замикання.
Поділитись

Новини по темі: