24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Під Києвом влаштували перестрілку в стилі 90-х: частину нападників затримали на Житомирщині

Під Києвом влаштували перестрілку в стилі 90-х: частину нападників затримали на Житомирщині

  • 29 травня, 2020 15:08
У п'ятницю, 29 травня, в Броварах на Київщині група озброєних людей розстріляла маршрутку прямо у дворі. Поліцейські, які прибули на місце, вступили в перестрілку з нападниками.

У поліції Київської області повідомили, що причиною інциденту став конфлікт між пасажирськими перевізниками та нелегальними маршрутниками.

"Повідомлення про стрілянину на одній із вулиць міста Бровари спецлінією 102 надійшло сьогодні, 29 травня, о 7:15 ранку. Працівники місцевої поліції оперативно відреагували та вже за одну хвилину прибули на місце події", – зазначили правоохоронці.
 

Що сталося


За інформацією видання "Факти", десятки молодиків напали на місце стоянки одного з маршрутних автобусів на вулиці Олімпійська (район Торгмаш).

"Напередодні (28 травня. – Ред.) представники одного з них "наполегливо просили" громадян для проїзду з Броварів до Києва сідати саме в їхні маршрутки, а не підсідати в авто, що проїжджали повз", – йдеться в публікації.

Як повідомляє "Обозреватель" з посиланням на власне джерело, у розбірках брали участь кримінальні авторитети – один із братів Потапенків і Віктор Журавель.

Джерело стверджує, що Потапенко приїхав на "стрілку" разом із вінницькими ультрас і скінхедами. Водночас Журавель з'явився без підтримки. По ньому відкрили вогонь.

Очевидці події розповіли, що поліцейські поранили одного з учасників нападу. На місці стрілянини залишилися сліди крові, на землі знайдені гільзи від патронів.



Відомо, що в Центральній районній лікарні в Броварах знаходяться двоє постраждалих в результаті перестрілки. Один з них, за словами джерела, у важкому стані.

Пізніше в мережі опублікували відео стрілянини. На кадрах видно, що вогонь вівся з автоматичної зброї. Опісля нападники сіли в легкові авто та поїхали. Частина стрільців втекла через двори.
 


У поліції області зазначили, що були затримані 11 осіб. Також знайдений мікроавтобус, на якому, ймовірно, прибули нападники. Решту учасників перестрілки розшукують, тривають слідчі дії.











В затриманих вилучили автоматичну вогнепальну та травматичну зброю.

За інформацією УП, станом на 11:30 правоохоронці затримали вже 20 учасників перестрілки в Броварах. Співрозмовник у МВС розповів, що частина з тих, хто влаштував напад, місцеві жителі, частина – з Вінницької області. Також поліція вилучила приблизно десять одиниць зброї.

Також у Instagram користувач news_brovary опублікував фото, на яких показані сліди від куль, що влучили у вікна житлових квартир. На знімках видно, що вони пробили наскрізь скло та раму вікна. Інформації про постраждалих мешканців не надходило.





 

Реакція поліції


Президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою МВС Арсеном Аваковим, з яким обговорив стрілянину в Броварах.
 

"Потрібно, щоб ми знайшли замовників, щоб вони понесли покарання. Також щоб на рівні уряду ми зрозуміли, як допомогти звичайним людям, майно яких постраждало в цій сутичці", – зазначив глава держави.


Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи стрілянину в Броварах, написав у Twitter, що це відгомін корупції, який потрібно "лікувати".
 

"Перестрілка вранці в Броварах – відгомін корупції визначення квот перевізників, залучення банд у боротьбі за маршрути перевезень. Будемо лікувати! 10 затриманих уже, масові затримання тривають", – зазначив глава МВС.


Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook написав, що інцидент став результатом непрозорого розподілу маршрутів між підприємницькими структурами з боку чиновників, що відповідають за цей напрям у Київській області.
 

"Кожен заарештований буде перевірятися на причетність до скоєння інших злочинів. Маршрути повинні розподілятися законно й чесно, а не під килимом і за хабарі", – додав він.


Пізніше Геращенко повідомив, що в Житомирській області патрульні поліцейські затримали п'ятьох учасників перестрілки в Броварах. Загальна кількість затриманих досягла вже 16-ти.





Поділитись

Новини по темі: