19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Стан хлопчика, який облився окропом, залишається важким. Поліція відкрила щодо батьків кримінальне провадження

Стан хлопчика, який облився окропом, залишається важким. Поліція відкрила щодо батьків кримінальне провадження

  • 30 жовтня, 2019 8:51
На Житомирщині чотирирічному постраждалому хлопчику, який вилив на себе банку окропу, зробили першу пересадку шкіри. Стан Ярославчика залишається тяжким. Його батьки добу не зверталися до медиків і власними силами лікували сина, а в лікарню відвезли, лише коли йому стало вкрай зле.

Чому батьки не одразу викликали лікарів та через що сталася трагедія - у сюжеті ТСН.

Лікар опікового центру Житомирської обласної лікарні розповідає, що в постраждалого хлопчика опіки локалізуються на обличчі, шиї, верхній половині грудної клітки а також обох плечах.

Нині разом з сином у лікарні його батько. З журналістами він не спілкується, малюка знімати також не дозволяє. Чоловік погоджується розповісти деталі трагедії не на камеру.

"Я заснув, а дружина з сином була. Він сидів коло нас і різко пішов, чи холодильник штовхнув, і вода вилилась", - пригадує чоловік.

Батько дитини каже, що медиків вони з дружиною не викликали, оскільки були переконані, що опіки нетяжкі.

"Думали, що краще купити мазі, що краще стане", - каже він.
 


У цій родині постраждалий Ярославчик - найстарший із дітей. Батьки мають ще двох молодших синів. Другі пологи в 25-річної жінки здійняли чимало галасу: народжувати вона почала на залізничній станції. Тоді у неї почалися перейми, чоловік побіг за допомогою, і в цей час жінка народила просто на лавочці. Сусіди ж переконували, що родина благонадійна. Це вони підтверджують і зараз.

Один із сусідів запевняє, що жодного разу не бачив, аби вони з чоловіком розпивали спиртні напої чи гучно гуляли. Інша сусідка Світлана Володимирівка розповідає, що дитячий візочок був завжди чистим і охайним.

Втім, як з'ясувалось, родина перебуває на обліку у соціальній службі через тяжке матеріальне становище. Мати з трьома дітьми у декреті. Родину забезпечує батько, він різнороб.

"Батьки дбають про дітей. Це просто випадок такий", - коментує Михайло Волківський, провідний фахівець центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

Своєю чергою, у поліції відкрили кримінальне провадження за статтею "Злісне невиконання батьківських обов'язків". Те, що батьки запізно звернулись до лікарів, ледь не коштувало хлопчику життя. Батько й матір, переконані правоохоронці, не усвідомлюють відповідальності за дітей. 

Позбавляти батьківських прав подружжя поки не планують. На захист батьків стали соцслужби. Нині все залежить від того, як швидко одужає хлопчик. Якщо наслідки для його здоров'я лікарі визнають тяжкими, батькам загрожуватиме позбавлення волі терміном до п'яти років.
Поділитись

Новини по темі: