16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • Житель Житомира знайшов на своїй присадибній ділянці бойовий снаряд

Житель Житомира знайшов на своїй присадибній ділянці бойовий снаряд

  • 14 червня, 2019 13:47
У Житомирському районі місцеві жителі випадково знайшли відлуння війни - вибухонебезпечні предмети. Один з боєвих снарядів був виявлений у Житомирі. Про це "Журналу Житомира" повідомили у прес-службі Управління ДСНС України у Житомирській області.
 

"Господар натрапив на металевий предмет, що був схожий на вибухонебезпечний, під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці", - йдеться у повідомленні. 


Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, ідентифікували знахідку як артснаряд калібром 50 мм. Ще одну небезпечну знахідку було виявлено у селі Дениші.

"Будівельники натрапили на небезпечне відлуння війни під час проведення земляних робіт, а саме копання траншеї під фундамент житлового будинку. Про це вони одразу ж повідомили Службу порятунку та до приїзду рятувальників пильнували місце виявлення. Прибулі за викликом фахівці ДСНС ідентифікували знахідку як мінометна міна калібром 82 мм", - інформує ДСНС.

14 червня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн.

Рятувальники застерігають: якщо ви знайшли невідомий предмет, то одразу ж сповістіть про це за номерами екстрених служб "101" або "102". Ні в якому разі не торкайтеся його! Будьте відповідальні – не залишайте їх без нагляду, адже така необачність може закінчитися трагедією.
Поділитись

Новини по темі: