29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі в Інтернеті діє автомошахрайка

  • 18 січня, 2011 14:49
Якась громадянка, називаючись Тетяною Павлівною (швидше за все, ім'я вигадане) розміщує на кількох інтернет-сайтах оголошення про продаж автомобіля. Як правило, це «немолодий» ВАЗ в нижньому ціновому діапазоні.

Автомобіль (в одних випадках це «сімка», в інших - «дев'ятка»), в оголошеннях описується як добре збережений, тому ціна в 1500 - 2000 тис. доларів виглядає дуже спокусливою.

У телефонній розмові продавець-шахрайка повідомляє, що машина перебуває в певному віддаленому населеному пункті - так, кілька разів вона називала селище Новгородка Кіровоградської області, а також - місто Дебальцеве у Донецькій області. Давши зрозуміти, що покупців на її «Ладу» більш ніж достатньо, шахрайка пропонує дзвінком, «забронювати» машину, перерахувавши їй заставу через одну з банківських систем швидкого переказу.

Багато покупців погоджуються і перераховують «продавцю» необхідну суму, яка становить у різних випадках 1200 - 4000 грн. Після отримання грошей Тетяна Павлівна повідомляє, що можна приїжджати за автомобілем з залишком грошей.

Однак, після прибуття на місце покупець виявляє, що названої адреси не існує, а контактний телефон - не відповідає. Подібним чином від дій автошахрайки постраждали жителі Житомирської та Кіровоградської областей.

Ми звертаємо увагу покупців, що вибирають автомобіль через Інтернет: будьте обачні, беріть до уваги всі деталі і не приймайте поспішних рішень, особливо - щодо грошових розрахунків!
Поділитись

Новини по темі: