На Житомирщині активно впроваджується реформа шкільного харчування, ініційована Першою леді України Оленою Зеленською. Її мета — забезпечити дітей якісним, безпечним і збалансованим харчуванням.
З вересня 2024 року розпочато реалізацію державного проєкту з безкоштовного харчування учнів 1–4 класів. Коштом державної субвенції в розмірі 109 млн грн охоплено майже 35 тисяч школярів із 500 навчальних закладів. Для них уже приготовано близько 2 мільйонів порцій сніданків і обідів, розповів очільник ОВА Віталій Бунечко.
"Одночасно в регіоні триває модернізація харчоблоків: у п’яти школах Житомирської, Хорошівської, Андрушівської, Звягельської та Брониківської громад завершуються ремонтні роботи за кошти державної субвенції. Ще один харчоблок — у Коростишівській громаді — перебуває на стартовому етапі модернізації.
Для підвищення якості приготування страв та професійного зростання кухарів відкрито сучасний кулінарний хаб із навчальним кафе на базі Житомирського професійного ліцею. Тут вже пройшли навчання близько 400 кухарів шкільних їдалень. Загалом у 2022–2024 роках курси підвищення кваліфікації пройшла тисяча кухарів. Наразі в області функціонують три кулінарні хаби. Також проліцензовано нові професійні напрями підготовки — «Кухар дитячого харчування»", - повідомив Бунечко.
Журнал Житомира повідомляв, що У житомирському ліцеї за понад 17 млн грн капітально відремонтували їдальню та харчоблок.