29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • Стартувала вступна кампанія 2021: житомирські університети почали прийом документів

Стартувала вступна кампанія 2021: житомирські університети почали прийом документів

  • 15 липня, 2021 8:37
У Житомирі розпочалася вступна кампанія до закладів вищої освіти. У житомирських університетах працюють приймальні комісії, які допомагають абітурієнтам подати заяви на вступ.

Усі заяви абітурієнти подають в електронному вигляді, а обсяг державного замовлення залежить від самих вступників, інформує "Суспільне".
 

"Державне місце ходить за абітурієнтом. Тобто, чим більше буде самих абітурієнтів та абітурієнтів з високими балами ЗНО, тим краще буде закладу вищої освіти, тому що ці діти прийдуть вже з держзамовленням до нашого навчального закладу", – каже Сергій Вербельчук, секретар приймальної комісії Поліського національного університету.


Абітурієнт Андрій Артюшенко приїхав до Поліського національного університету за консультацією, щоб подавати заяву на вступ особисто. Вступник каже, що змінює кваліфікацію.

"Перша моя освіта – агрономічна. Але життя так склалося, що треба інша професія, тому вирішив змінити кваліфікацію. Мені це потрібно через роботу. Сьогодні приїхав здати документи, а далі буду складати іспити", – зазначив абітурієнт.

Приймати абітурієнтів почали і в ДУ "Житомирська політехніка". Тут студентів консультують щодо створення особистого кабінету та подання заяв.
 

"До нас звертаються як батьки, так і діти, – говорить представник центру інформаційної підтримки абітурієнта Сергій Сич. – Ми надаємо консультації, допомагаємо створювати електронні кабінети та подавати електронні заяви".


Відповідальний секретар приймальної комісії "Житомирської політехніки" Анатолій Дикий каже, що для вступників передбачені бюджетні місця.

"Загальний обсяг державного замовлення на рівень бакалавра у нашому університеті становить 580 місць. Тобто це максимальний обсяг, який може набрати університет", – сказав Анатолій Дикий.
 

Щоб подати заяву на вступ абітурієнт Денис Лось звернувся до консультаційного центру Житомирського державного університету імені Івана Франка.
 

"Я вважаю, що цей центр дійсно допомагає студентам. Викладачі та працівники надають усю необхідну інформацію щодо центру і допомагають з подачею вступних заяв", – розповів Денис Лось.


Відповідальний секретар приймальної комісії ЖДУ імені Івана Франка Роман Денисюк каже, що в їхньому університеті передбачено понад 600 бюджетних місць.

"Щодо максимальних обсягів державного замовлення, то нашому університету надано право набрати понад 630 вступників на державну форму навчання за широким конкурсом і ще 22 вступника – за фіксованими конкурсними пропозиціями", – повідомив секретар приймальної комісії.
Поділитись

Новини по темі: