28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Наука/Освіта
  • Сильні снігопади і морози змушують школи Житомира переходити на дистанційну форму навчання

Сильні снігопади і морози змушують школи Житомира переходити на дистанційну форму навчання

  • 12 лютого, 2021 13:10
У Житомирі частина шкіл продовжує навчатися у звичному режимі, однак деякі навчальні заклади з 11 чи 12 лютого вже перейшли на повну дистанційну форму. 

Таке рішення в адміністраціях шкіл пов’язано з несприятливими погодними умовами та складністю транспортного сполучення, передає Житомир інфо.

За інформацією користувачів соцмереж, зараз дистанційно навчаються школи №5, 12, 15, з понеділка такий же режим планують запровадити у деяких інших школах міста.
 

Деякі навчальні заклади, як от школа №21, дозволили дітям, яким складно добиратися до школи, тимчасово не відвідувати заклад, а проходити новий матеріал та виконувати домашні завдання самостійно вдома, попередньо повідомивши про це класного керівника.

В департаменті освіти Житомирської міськради повідомили, що станом на 12 лютого, 5 житомирських шкіл перейшли на повне дистанційне навчання.

"Департамент освіти щоденно моніторить режим роботи закладів освіти. Є різні форми навчання: це - очна, дистанційна, змішана. Станом на 12 лютого, маємо різні режими навчання. Наприклад, сьогодні 5 закладів загальної середньої освіти працюють на повній дистанційній технології навчання, інші школи працюють за змішаною формою навчання, день через день – так, як це і було до сьогоднішнього дня. Що стосується очної форми навчання, тобто з повним виходом на навчання, таких шкіл у Житомирі поки що майже половина. Моніторимо щоденно, будемо бачити, як розгортатиметься ситуація по зниженню температури, будемо приймати відповідні рішення", – повідомила заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич.


У департаменті освіти зазначають, що постійно моніторять ситуацію і, в разі прогнозованого зниження температур, прийматимуть відповідні рішення про форму подальшого навчання.
 

"Відповідно до санітарних вимог є відповідні показники температурного режиму в частині зниження температури. Якщо вони будуть саме такими, будемо приймати рішення відповідно до рекомендацій відповідних органів. Тобто адміністрація навчального закладу має прийняти рішення відповідно до офіційних показників температурного режиму, які мають надійти від відповідних структур органів виконавчої влади. Мається на увазі, в разі надзвичайної ситуації Гідрометцентр офіційно дає таку інформацію, тоді департамент освіти має рекомендувати керівникам навчальних закладів взяти за основу такі показники і відповідно до законодавства, санітарних норм, прийняти рішення", – розповіла Раїса Кошевич.


Також повідомлення про можливі зміни в режимі роботи шкіл 12 лютого опублікувала пресслужба Житомирської міської ради.

"Зима у розпалі, мінусовий температурний режим зберігається. Зараз школи працюють. З понеділка 15 лютого, у разі температур, нижчих за -18 градусів – оперативно можуть прийматися рішення щодо змін в роботі навчальних закладів. Слідкуйте за новинами на сайті міської ради. У разі змін – вас повідомить адміністрація школи", – йдеться у повідомленні.
 
Поділитись

Новини по темі: