28 березня, 2024
Ми в соцмережах

П ять шкіл Житомирської області перейдуть на нове «альтернативне» паливо

  • 12 січня, 2009 19:18
Цього року п’ять шкільних котелень Овруцького району Житомирської області запрацюють на альтернативному виді палива.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі ОДА, на часі газ використовують 287 шкільних котелень області, 331 працює на вугіллі, 155 – використовує пічне опалення.

Якщо питання з газом загострюватиметься і надалі, окремі освітянські котельні будуть переходити на альтернативні види палива, сказав голова обласної державної адміністрації.

Котли, які здатні працювати на твердому паливі мають, зокрема, 8 шкіл Житомирського району, по три у Коростенському та Малинському районах, 4 у Брусилівському. Однак, не потрібно забувати, що такий перехід також має свою фінансову сторону, отже на разі питання знаходиться тільки у стадії вивчення, зауважив керівник області.

Голова обласної державної адміністрації також додав, що підприємства регіону, котрі споживають блакитне паливо вже почали поступовий перехід у режим економії. Однак, окремим підприємствам «газова криза» солідно нашкодить. До прикладу, Баранівський фарфоровий завод планував з початку року запустити нову лінію, перебої з газом відкладають відкриття лінії, котра додала б надходжень до бюджету, на невизначений термін.

З часом, додав очільник, маючи великі запаси торфо та деревосировини, необхідно буде здійснити переобладнання, як об’єктів соціального значення, так і виробничників.
Поділитись

Новини по темі: