28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області на двох ділянках траси М-21 встановлюють освітлення. ФОТО

  • 2 грудня, 2021 9:55
У Житомирській області на двох ділянках траси Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський встановлюють освітлення. Підрядник має облаштувати освітлення між Житомиром та Черняховом, а також між Житомиром та Бердичевом. 

Нині роботи тривають на обох відрізках траси, інформує "Суспільне".
 

"Роботи нині тривають на двох ділянках траси – від Житомира практично до міста Бердичів, а саме до села Рея, а також в напрямку Черняхова – від села Піщанка до села Оліївка. Вартість робіт становить близько 137 мільйонів гривень", – сказала Світлана Чернях-Кондрацька, речниця Служби автомобільних доріг області.




На ділянці траси між Житомиром і Бердичевом підрядник встановлює 170 опор для освітлення – це під'їзди до села, а також сам населений пункт – всього близько чотирьох кілометрів. 

Працівник компанії-підрядника Ігор Городний каже, що спочатку на всіх ділянках працівники встановлюють опори, а потім візьмуться за монтаж самого освітлення.


 

"Це вже від погоди залежить, коли підсохне трошки або сніг впаде і буде сухо – будемо дивитись по погоді. По термінах у нас час – до кінця 2022 року маємо все зробити, але це у нас не єдина ділянка", – розповів Ігор Городний.


Підрядник наразі встановлює освітлення на території села Двірець. Місцева жителька Ніна Василівна каже, що траса розділяє село навпіл, тому жителі перетинають її кілька разів на день. Щоб водії помічали пішоходів на темній трасі якомога раніше, люди одягають максимально яскравий одяг та переходять дорогу лише тоді, коли у радіусі кількасот метрів від переходу немає автомобілів.



"О п'ятій вечора тут вже нічого не видно, а люди з тієї ж роботи йдуть, наприклад. Звичайно, тут освітлення потрібно робити", – говорить Ніна Василівна.

Згідно із договором, повністю завершити всі роботи з облаштування освітлення підрядник має до кінця 2022 року. Вартість робіт – 157,3 млн грн.

Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: