23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Архітектор показав, як зруйнований палац Терещенка виглядав 100 років тому. ФОТО

  • 30 вересня, 2021 13:08
Житомирський архітектор Максим Гордійчук відтворив по архівним фотографіям вигляд маєтку Терещенків в селі Дениші.

Рендери палацу він опублікував на своїй сторінці в соцмережі. За словами чоловіка, модель була створена у вільний від роботи час.
 

"Я сам родом з цих країв і як архітектору мені завжди було боляче усвідомлювати, що ми втратили таку перлину. Тому у вільний від роботи час вирішив дати друге життя цій пам'ятці у тривимірному просторі. В цьому мені допомогли архівні фото та Відділ культури та туризму Тетерівської ОТГ", - зазначив Максим Гордійчук.















Палац Терещенків


Проєкт палацу розробляв відомий архітектор Павло Іванович Голандський, замовлення на який він отримав восени 1910 року. Будівля була симетричною, двоповерховою, побудованою в стилі італійського ренесансу, налічувала 40 кімнат та триповерхові башти. Для оздоблення будівлі використовувався світлий цемент з Італії.

Після завершення будівництва в 1913 році палац використовувався як заміський будинок. Палац був розграбований після Жовтневого перевороту і поступово знищений, а його цегла використовувалась на будівництві сільських будинків.

На сьогодні палац в руїнах. Частково збереглася вежа, з елементами гвинтової драбини, спуском в підземелля, частина західної стіни і невеликі сходи, внутрішні стіни повністю знищені, східна та північна сторони не збереглись.

Днями на інтернет-порталах з'явились оголошення про продаж палацу Терещенка в селі Дениші.
Поділитись

Новини по темі: