16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області під час реконструкції очисних споруд вкрали 130 тисяч гривень – прокуратура

  • 7 травня, 2021 17:48
На Житомирщині унаслідок недбалості екс-чиновника облдержадміністрації та зловживань директора підприємства зайво сплачено з бюджету понад 132 тис. грн на реконструкцію очисних споруд. Про це "Журналу Житомира" повідомила Житомирська обласна прокуратура.
 

"За даними слідства, кримінальні правопорушення скоєні у 2019 році, під час реконструкції та технічного переобладнання очисних споруд каналізації в смт Ємільчине, на проведення якої з бюджету було виділено 3,4 млн грн. Зокрема, директор приватного товариства-підрядника, з метою заволодіння чужим майном, вніс до офіційних документів неправдиві відомості про вартість виконаних будівельних робіт, значно завищивши суму, та передав недостовірний документ для оплати замовнику. Замовник – директор департаменту облдержадміністрації, у свою чергу, допустивши службову недбалість, не перевірив відповідність наданих підрядником документів фактично виконаним роботам та завірив їх підписом і печаткою", – повідомили в відомстві.


У подальшому, на підставі цих документів, з бюджету зайво перераховано понад 130 тис. грн, які привласнені директором приватного товариства. 

"Обом фігурантам справи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, зокрема, директору товариства - за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України та колишньому чиновнику облдержадміністрації – за ч. 1 ст. 367 КК України", – додає прокуратура.

Досудове розслідування проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції.
Поділитись

Новини по темі: