29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Повітряний контрабандист: на Житомирщині знайшли літак, який порушив українсько-румунський кордон

  • 29 квітня, 2021 16:30
Прикордонники Чернівецького загону разом з румунськими колегами зафіксували літак, який порушив державний кордон. Далі він попрямував вглиб території нашої держави, а знайшовся літальний апарат аж у Житомирській області. Про це 29 квітня повідомила Державна прикордонна служба України.
 

"У співпраці з Повітряними силами ЗСУ співробітники Держприкордонслужби вжили всіх необхідних заходів, щоб відслідкувати та перехопити ціль. З радарів літак зник в районі одного з населених пунктів на Житомирщині", – інформують прикордонники.


Співробітники Житомирського прикордонного загону спільно з представниками поліції та СБУ виявили місце можливої посадки повітряного судна. У ході огляду ангарів правоохоронці знайшли легкомоторний літак без бортового номера. 



Прикордонники припускають, що літаком незаконно переміщували через державний кордон тютюнові вироби.

"В даний час до Служби безпеки України надіслане повідомлення про виявлення правопорушення за ознаками ст.334 ККУ (Порушення правил міжнародних польотів), а до Нацполіції – за ознаками ст.332-2 ККУ (Незаконне перетинання державного кордону України)", – додає Державна прикордонна служба.
 
Поділитись

Новини по темі: