18 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Арабська компанія хоче видобувати в Житомирській області буре вугілля

  • 13 квітня, 2021 12:42
Арабська компанія зацікавлена розпочати в Житомирській області видобуток бурого вугілля. Йдеться про видобуток та переробку вугілля, а також виготовлення з цієї сировини органічних мінеральних добрив.

За інформацією голови ОДА, вартість проєкту понад 1,5 млн доларів.
 

"Сьогодні мав дуже предметну розмову з керівником арабської компанії "AAZ TRADING CO" Махфудом Саадом. Предметом обговорення стала реалізація масштабного інвестиційного проєкту вартістю понад $1,5 млн. Йдеться про видобуток та переробку бурого вугілля", – повідомив на своїй сторінці в соцмережі Віталій Бунечко.




В ОДА наголошують, що для України поклади бурого вугілля є безперспективними з точки зору використання їх як палива.

"Однак вони можуть стати у нагоді для створення вертикально інтегрованої компанії з декількох підприємств, яка зможе виготовляти продукцію з високою доданою вартістю для потреб аграріїв з України, ЄС та арабських країн", – говорить голова ОДА.

Наразі інвесторам необхідна підтримка у вирішенні земельних питань. 
 

"Ділянка, яка необхідна для геологічного дослідження та видобутку бурого вугілля зараз не має остаточно визначеного власника. Підприємства, які нею володіли були, ліквідовані у процесі реструктуризації. Отже маємо спільно попрацювати з інвестором та державними органами, щоб оформити всі документи як належить та надати компанії можливість розпочати реалізацію проєкту вже цього року", – додав Бунечко.


Довідково: в Україні поклади бурого вугілля зосереджені в Дніпровському буровугільному басейні. На Житомирщині значні поклади знаходяться в Коростишівському родовищі. Буре вугілля використовують переважно для спалення на ТЕС, як побутове паливо, в менших масштабах – для брикетування, газифікації, виробництва вуглелужних реагентів та монтан-воску. У Німеччині буре вугілля використовується для одержання металургійного коксу (коксобрикетів). Перспективне скраплення бурого вугілля, його комплексна переробка.
Поділитись

Новини по темі: