23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області розпочали роботу 6 окружних прокуратур: представлені керівники

  • 16 березня, 2021 17:39
У Житомирській області шляхом реорганізації створили 6 окружних прокуратур: Бердичівську, Житомирську, Коростенську, Коростишівську, Новоград-Волинську та Чуднівську. З 15 березня вони розпочали свою діяльність.

Як повідомили "Журналу Житомира" у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури, при створенні окружних прокуратур ураховано зміни, передбачені адміністративно-територіальною реформою.

Територія юрисдикції Бердичівської, Коростенської та Новоград-Волинської окружних прокуратур входитиме виключно до Бердичівського, Коростенського та Новоград-Волинського районів відповідно. 

Разом з тим, на території Житомирського району функціонуватиме три окружні прокуратури: Житомирська, Коростишівська та Чуднівська.

З метою удосконалення діяльності в Коростенській окружній прокуратурі утворено Малинський, Овруцький та Олевський відділи, а у Коростишівській окружній прокуратурі – Попільнянський, Радомишльський та Хорошівський.



У новостворені окружні прокуратури призначили керівників:
 
  • Шпак Віталій Васильович – керівник Бердичівської окружної прокуратури Житомирської області;
  • Башинський Олександр Олегович – керівник Житомирської окружної прокуратури Житомирської області;
  • Мамкута Андрій Миколайович – керівник Коростенської окружної прокуратури Житомирської області;
  • Гнідий Ігор Анатолійович – керівник Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області;
  • Островський Іван Миколайович – керівник Новоград-Волинської окружної прокуратури Житомирської області;
  • Бирко Іван Анатолійович – керівник Чуднівської окружної прокуратури Житомирської області.

"Новопризначені керівники окружних прокуратур успішно пройшли три етапи атестації, під час якої здійснювалося оцінювання за критеріями професійної компетентності, етики та доброчесності. Кожний прокурор має значний досвід роботи в органах прокуратури, в тому числі на адміністративних посадах, організаторські та управлінські здібності, професійні, морально-ділові якості, а також бездоганну репутацію", – наголошують в обласній прокуратурі.

Поділитись

Новини по темі: