26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область у помаранчевій зоні карантину

  • 24 лютого, 2021 9:23
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило оновлений перелік зон карантину. Житомирська область потрапила до "помаранчевої" зони.

До списку областей із найгіршою ситуацією з COVID-19 потрапила Буковина та Прикарпаття.

Ще 6 областей, крім Житомирщини, опинилися у "помаранчевій" зоні. Це зокрема, Вінниччина, Донеччина, Закарпаття, Запорізька, Луганська та Тернопільська області.


Решта регіонів – у "жовтій" зоні.

Рішення про послаблення рівня епіднебезпеки будуть переглядати не раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня.
 

Карантинні зони


"Зелений" рівень передбачатиме перегляд або часткове скасування карантинних обмежень. Його можуть запровадити в усій Україні за умови сприятливої ситуації з коронавірусом.

"Жовтий" рівень автоматично запроваджують для всієї країни. У цій зоні лишатимуться ті обмеження, які діють зараз, але з певними пом'якшеннями:
 
  • дозволять масові заходи, якщо для однієї людини є 4 м² або заповненість залу до 50%;
  • дозволять відвідувати заклади освіти групами понад 20 людей;
  • заклади харчування зможуть працювати до 0:00 (наразі до 23:00);
  • глядачам дозволять відвідувати матчі командних видів спорту, але заповненість місць має бути до 50%.

"Помаранчевий" рівень не передбачає посилення карантину, але, як зазначили в уряді, "сигналізує про потенційну небезпеку – наближення до "червоного" рівня". Водночас місцеві органи влади можуть запроваджувати додаткові обмеження, якщо їхній регіон потрапив у цю зону.

"Червоний" рівень запроваджують, якщо упродовж 3 днів поспіль фіксують перевищення хоча б двох показників. Цю зону запроваджуватиме загальнонаціональна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. На місцях мають ввести обмеження цього рівня впродовж 48 годин після рішення комісії.

У "червоній" зоні діятимуть жорсткі обмеження, як під час січневого локдауну: буде заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам. Однак будуть працювати банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.

Окрім цих обмежень, які передбачені постановою Уряду, в Івано-Франківській області буде заборонена посадка та висадка пасажирів на регулярні та нерегулярні рейси міжобласного сполучення залізничним, авіаційним та автомобільним транспортом.
Поділитись

Новини по темі: