26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Депутати облради вирішують долю санаторіїв «Лісова казка» та «Лісовий берег». ФОТО

  • 12 лютого, 2021 18:07
  • 1
Депутати Житомирської облради облради у складі робочої групи завітали до комунальних закладів: обласного багатопрофільного спеціалізованого фтизіопульмонологічного санаторію «Лісова казка» та обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег».

«Лісова казка» серед 11 установ облради, які не потрапили під фінансування НСЗУ. На повне забезпечення діяльності закладу у рік необхідно 18 млн грн. Тож депутати розглядають доцільність його функціонування.

За словами директора санаторію Романа Українця, у «Лісовій казці» проходили лікування та реабілітацію діти та дорослі із захворюваннями органів дихання. Також минулого року комунальний заклад було визначено місцем обсервації жителів Житомирщини, які повернулися із-за кордону або були в контакті з хворими.

Санаторій має 4 спальні корпуси та лікувально-діагностичний корпус, в якому розміщені: лабораторія, фізкабінет, кабінет лікувальної фізкультури, масажний, інгаляторій, вуглекислотні ванни, зубний кабінет, соляна кімната та кімната обладнана кисневими точками.

У житловому корпусі проведено ремонтні роботи. Кімнати обладнані телевізорами, холодильниками, санвузлами та WiFi.
 

«Володимир Ширма (заступник голови, - ред.) озвучив спільну думку членів робочої групи, що санаторій повинен працювати. Тому керівництво закладу має підготували реальний бізнес-план та презентувати його депутатському корпусу», – наголошують в облраді.




















Ситуація з протитуберкульозним санаторієм «Лісовий берег» складніша, адже згідно з рішенням сесії обласної ради заклад вже знаходиться у стадії ліквідації.

«Зараз приміщення лікувального та спальних корпусів пустують. Ситуація ускладнюється тим, що голова ліквідаційної комісії, не поставивши до відому обласну раду, прийняла рішення про відключення опалення. В результаті у будівлях починається процес руйнації, про що свідчить наявність грибка», – повідомляє обласна рада.

На наступному тижні робоча група збереться знову аби озвучити напрацьовані пропозиції та розробити варіанти використання приміщень. 
 

«Ми маємо прийняти зважене колегіальне рішення. Вже дав доручення Департаменту охорони здоров’я надати інформацію щодо потреби житла для медиків. Будемо розглядати різні варіанти, які запропонують члени робочої групи», – підсумував заступник голови облради Володимир Ширма.


Нагадаємо, 10 грудня 2020 року оприлюднили проєкт рішення сесії обласної ради про передачу обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Лісовий берег» Житомирської обласної ради на баланс обласного бюро судово-медичної експертизи Житомирської обласної ради. Ці плани обурили депутатів Житомирської міської ради, адже поряд знаходиться дитячий табір «Супутник».















Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Николай Евдокимов
13 лютого, 2021 12:10:36

Ну вы и сволочи! Неужели всех детей вылечили? Как у вас руки поднимаются закрывать такое прекрасное место? Плесень на стенах появилась, разрушение началось...Лесной берег разрушает не плесень, а ворюги и бандиты у власти. Где мер? Почему ты ничего не делаешь, сволочь? Зато деревья он в парке срезает и какие то проэкты никому ненужные утверждает. Мне стыдно за свой народ. Мне стыдно за нас всех. Происходит геноцид нации, а мы по норам сидим, моя хата с краю