20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В одному з районів Житомирщини за тиждень «накрили» 4 нелегальні пилорами

  • 4 лютого, 2021 15:46
2 лютого правоохоронці виявили поблизу села Червоні Хатки Романівського району пилорами, власники яких не мали жодних дозвільних документів на роботу. Про це "Журналу Житомира" розповіли в поліції Житомирської області.
 

"Поліцейські сектору реагування Чуднівського відділення поблизу села Червоних Хаток Романівської ОТГ затримали автомобіль з необлікованою деревиною на виїзді з місцевої лісопильні. До того ж під час перевірки пилорами, жодних документів, які б узаконювали її діяльність, власник території поліцейським надати не зміг", – інформує поліція.




Під час огляду території поліцейські виявили необроблені колоди, соснові та дубові дошки, станок кустарного виробництва для розпилювання деревини та інше майно, що може свідчити про незаконну діяльність пилорами.



Ще одну нелегальну лісопильню правоохоронці виявили у 27-річного жителя села.
 

"Жодних реєстраційних документів, необхідних для законного функціонування пилорами чоловік поліцейським не надав. Крім того, під час огляду лісопильні правоохоронці виявили понад пів сотні колод різної деревини, більш ніж шістсот вже виготовлених дубових і соснових дощок, стрічкову установку для розпилення лісу й автомобіль для його перевезення", – повідомляє ГУ Нацполіції.




29 січня правоохоронці також припинили роботу пилорами в селі Карвинівка, а 1 лютого – поблизу села Гвіздярня. За всіма фактами слідчі розпочали кримінальні провадження. 

Правова кваліфікація подій – ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 3 років ув’язнення.

Поділитись

Новини по темі: