28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області сільській амбулаторії вимкнули опалення: пацієнтів консультують телефоном

  • 22 січня, 2021 8:31
В селі Висока Піч Житомирської області відключили опалення в амбулаторії – температура повітря в приміщенні коливається в межах 2-3 градусів тепла.

Амбулаторія опинилася без тепла, тому що 31 грудня заклад перейшов у підпорядкування Тетерівської територіальної громади, інформує "Суспільне".
 

"Ми перейшли до Тетерівської громади і 31 грудня, оскільки ми відійшли від районної лікарні, до нас приїхали і перекрили газ. Капельницю, уколи в таких умовах не зробиш, коли в приміщенні 2-3 градуси. Про те, що тут немає тепла знає керівництво громади. Вони кажуть, що опалювати газом дорого для громади, тому будемо переходити на твердопаливний котел. Пообіцяли нам, що через декілька днів опалення буде і поставлять нам другий котел. Але час іде, опалення немає і котла теж немає. І коли це все з'явиться ніхто теж не знає", – розповів керівник амбулаторії Василь Чирський.


Голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька розповідає, що це питання депутати розглядали на сесії.
 

"На сесії ми вирішили поставити твердопаливний котел. Як тільки запрацює казначейство, то ми зможемо перерахувати гроші за котел, який буде поставлений за декілька днів. Назвати конкретну дату я не можу. Можливо, що це буде до першого лютого", – зазначила голова ОТГ.


Амбулаторія у Високій Печі обслуговує 3 тисячі людей. Наразі лікарі змушені проводити прийом пацієнтів по телефону.
 

"У таких умовах важко вести прийом, доводиться консультувати людей телефоном, бо тут немає можливості через холод. Людину треба оглянути, роздягнути, послухати. Температура в приміщенні дуже низька. Лише у екстрених або крайніх випадках мусимо це робити", – зазначив сімейний лікар Сергій Павловський.

 
Поділитись

Новини по темі: