26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Після масштабних пожеж Житомирська область закупила техніку і створює систему охорони лісів

  • 29 грудня, 2020 9:54
Після масштабних лісових пожеж, що навесні 2020 року сколихнули Житомирщину, з резервного фонду держбюджету область отримала понад 55 млн грн на закупівлю спеціалізованого обладнання, автотранспорту та спецодягу.

Про це голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомив на підсумковому брифінгу.

Станом на 1 грудня за кошти фонду було придбано: 1 лісозаготівельну машину "Амкодор", 8 тракторів марки "Беларус", 36 подрібнювачів "Канзас-170", 11 причіпів та напівпричіпів, 15 лісопожежних модулів, 15 мотопомп, 1 автомобіль КрАСЗ.

Крім того, у поточному році державні лісогосподарські підприємства області за власні кошти закупили машини та механізми на суму 28,7 млн грн: 10 тракторів марки "Беларус", 13 автомобілів (Вольксваген, Рено, Сузукі, Красз, Жак), 4 причіпи та напівпричіпи, 3 плуги, 2 гідронавантажувачі, 1 гідроманіпулятор, 1 ТСС (телевізійна система спостереження).
 

"У поточному році проведено відтворення лісів на площі більше 8 тисяч гектарів, що становить 120 відсотків до завдання. Із них, методом садіння та висівання лісу створено 4619 га лісових культур і на площі 1859 га відбулося природне поновлення. Також проведена значна робота з облаштування штучних водойм та обладнання їх пірсами для забору води. Тепер їх маємо 294 одиниці, всі вони нанесені на спеціальну карту із зазначенням координат", – зазначив Бунечко.


Голова ОДА повідомив, що в області створюється інтегрована система охорони лісів від пожеж із нанесенням на карту мережі пожежних спостережних веж, водойм та лісопожежних станцій, а задля підвищення рівня оперативності у роботі створено мобільні рейдові групи.

Нагадаємо, на території Житомирської області 16 квітня 2020 року виникла лісова пожежа, яка розповсюдилася на площу 30 тис. гектарів. До гасіння залучалось 1069 чоловік та 156 одиниць техніки, у тому числі літаки АН-32П та пожежний поїзд. Від лісових пожеж найбільше постраждали чотири села – Личмани, Магдин, Острови та Нижня Рудня.
Поділитись

Новини по темі: