29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У деяких громадах Житомирщини пройдуть повторні вибори: карантин вихідного дня не вплине на голосування

  • 20 листопада, 2020 9:06
22-го листопада у Житомирській області відбудеться повторне голосування з виборів депутатів до Вишевицької, Дубрівської, Гладковицької сільських та Корнинської селищної рад.

І попри те, що нещодавно Уряд впровадив карантин вихідного дня, на організацію та проведення самих виборів обмеження не поширюються, адже кожен українець має законне право на волевиявлення.
 

“Люди не обмежені в можливості реалізації свого конституційного права. Тобто, вони мають чітко усвідомлювати: навіть в запровадженні карантину вихідного дня, забезпечення голосування буде відбуватись відповідно до положень Виборчого кодексу, але з певними обмеженнями, які існують на сьогодні” – зазначає член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий. 


Правила безпеки на виборчій дільниці будуть подібні до тих, що були впроваджені під час першого туру 25 жовтня. А саме: 
 
  • при вході на дільницю вимірюватимуть температуру;
  • при вході та у самому приміщенні для голосування буде нанесена розмітка, яка вказуватиме на дотримання дистанції;
  • усі учасники виборчого процесу мають бути в масках;
  • будуть встановлені дезінфікуючі засоби для рук;
  • будуть наявні окремі кабіни для голосування для людей, що мають ознаки респіраторних захворювань.

У ЦВК зазначають, що вони опрацювали помилки, врахували усі недоліки та неточності, які виявили у першому турі і провели роз'яснювальну роботу із членами дільничних виборчих комісій. У Центрвиборчкомі підготували нові методички з безпеки та інформаційні плакати.

У ЦВК не виключають те, що явка 22 листопада може бути нижчою, ніж була 25 жовтня. Зокрема, і через карантин вихідного дня.
 

“В окремих громадах вже відбулося повторне голосування і по динаміці помітно, що кількість виборців, які прийшли на виборчі дільниці, зменшується” – зазначив Сергій Постівий.


У Житомирській області виборці Іршанської, Новоборівської, Оліївської громад також повторно обиратимуть депутатів місцевих рад, але дати ще не визначені.
Поділитись

Новини по темі: