Для послаблення карантину кількість нових випадків захворювання в регіоні не повинна перевищувати 12 на 100 тисяч населення. У Житомирській області цей показник станом на 9 червня дорівнює 13,17.
Тож, з 10 червня вирішили не запроваджувати послаблення діяльності:
- закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
- закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. м площі приміщення, де проводиться захід;
- закладів, що надають послуги з розміщення.
Як повідомляв "Журнал Житомира", протягом трьох вихідних у Житомирській області зафіксували 72 нових випадки захворювання на коронавірус, найбільше у Житомирі – 23 особи.