19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирщина може забрати 15 млн з реконструкції стадіону і направити їх на боротьбу з COVID-19

  • 9 квітня, 2020 16:41
В бюджеті Житомирської області є 72 мільйони гривень, які у разі потреби можуть використати на боротьбу з коронавірусом. Про це голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко розповів в інтерв'ю для ЧЕСНО.

«Наразі можу сказати про 72 мільйони, які маємо на першочергові заходи протидії коронавірусу. Обласна рада в разі потреби збереться в будь-який момент, і ми зробимо перерозподіл бюджету в бік збільшення видатків саме на боротьбу з коронавірусом. Від моменту, коли в нашій області запроваджено надзвичайну ситуацію, усі видатки, крім захищених статей, припинено. І тому зараз кошти акумулюються», – сказав Бунечко.

За словами голови ОДА, для боротьби з вірусом можуть забрати кошти з різних обласних програм, в тому числі з реконструкції стадіону «Полісся».
 

«Стадіон будують з бозна-якого року, і я вже шостий, хто його добудовує. Ми виділили на нього 15 мільйонів. І хоча я пообіцяв громаді, що цього року його добудую, я впевнений, що люди поставляться з розумінням, якщо я попрошу ці кошти перерозподілити на боротьбу з пандемією. І таких програм чимало. Наприклад, гроші на виконання депутатських повноважень. Ними готові пожертвувати. Депутатські фонди – це найоптимальніший варіант», – додав голова облдержадміністрації.


Він також пояснив, що понад 50 мільйонів з загальної суми – це кошти з бюджетів різних рівнів, а 20 мільйонів – меценатські кошти, які є наразі. Вони закумульовані, а деякі вже навіть витрачені.

ФОТО: ЧЕСНО
Поділитись

Новини по темі: