16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирській області оштрафували майже півсотні порушників карантину

  • 31 березня, 2020 13:24
У Житомирській області станом на 31 березня за порушення правил карантину поліцейськими складено 46 адміністративних протоколів. Як повідомлялося, правоохоронці перевіряють ринки і торговельні центри, дрібні крамниці та кіоски у населених пунктах області. 

У першу чергу звертають увагу на наявність у працівників засобів індивідуального захисту та постійне їх використання під час роботи, кількість покупців у приміщеннях та дотримання ними дистанції, можливість скористатися засобами для дезінфекції та виконання інших, встановлених законодавством, вимог по запобіганню поширенню коронавірусу.

До складу рейдових груп, окрім поліцейських, входять військовослужбовці, представники органів місцевого самоврядування та санітарно-карантинних підрозділів МОЗ.

Найбільше порушень виявили у Житомирі (21) та Житомирському районі (6), у Бердичеві (7) та Новограді-Волинському (4).

За правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень і на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень.

Поліцейські закликають громадян відповідально ставитися до вимог обмежень на період карантину та дотримуватися всіх рекомендацій МОЗ по запобіганню зараженню та поширенню коронавірусу: залишайтеся вдома, обмежте контакти з іншими людьми, використовуйте засоби індивідуального захисту, а у разі ознак захворювання – одразу звертайтеся до лікаря.

Поділитись

Новини по темі: