27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Після зйомок серіалу «Слов'яни» виріс потік туристів у Житомирську область

  • 17 жовтня, 2019 15:58
У Тетерівській сільській об’єднаній територіальній громаді (ОТГ), що межує з Житомиром, починають розвивати кінотуризм на локаціях, де проходили зйомки українсько-словацького серіалу «Слов'яни».

Про те, як використати потенціал кінолокацій у Тетерівській ОТГ, говорили під час круглого столу «Кінотуризм: можливості для громад», повідомляє Укрінформ.
 

«Тема кінотуризму для нас наразі дуже актуальна через зйомки на території громади у селі Дениші українсько-словацького серіалу «Слов’яни». Ми вирішили, що нам потрібно розвиватися і заробляти гроші, бо потік туристів до громади зріс. Зараз ми зосереджені на локаціях, де знімалася стрічка, і які пропонуємо для огляду під час екскурсії туристичним маршрутом нашої громади», - розповіла начальник відділу культури і туризму Тетерівської ОТГ Валентина Дверник.


Один зі знімальних майданчиків серіалу розташований поруч з відомим скеледромом у Денишах. Там залишилися цікаві декорації, які використовувалися для сцен фільму. У Тетерівській ОТГ планують використовувати їх як локації для туристів, адже з літа вони вже перетворилися на оригінальні фотозони. При цьому знімальна група не виключає, що після кінопрем’єри у Денишах можуть продовжитися зйомки.

Також до турмаршруту Тетерівської громади включені скеледром, руїни садиби Терещенків, костел блаженного Владислава з Гельньова, Преображенський Тригірський чоловічий монастир, дуб Патріарх, меморіально-мінералогічний музей ім. Бондарчука. 

Крім того, відпочивальникам тут пропонують чимало активних розваг, серед яких фітнес-тури, скандинавська хода, скелелазіння, SUP-серфінг, стрільба з лука, квадротури, сплави на байдарках, пейнтбол та лазертаг.

Як повідомлялося, біля села Дениші проходять зйомки українсько-словацького серіалу «Слов'яни», заснованого на слов'янській міфології. Про те, як знімають серіал в житомирських лісах, читайте за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: