25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Скільки новорічних ялинок продали в Житомирській області: озвучена статистика лісгоспів

  • 4 січня, 2019 8:29
Лісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства в ході ялинкової кампанії реалізували 37,5  тисяч хвойних деревець.

Такий  попит лісівники пояснюють досить демократичними цінами, адже в пунктах продажу в лісгоспах та лісництвах зелену красуню можна було придбати вдвічі а то і втричі дешевше, ніж у підприємців.  В пунктах продажу різдвяних красунь, котрі організували лісгоспи, в середньому ялинка на Житомирщині коштувала 57 гривень. 

Рекордсменом з продажу стали  Білокоровицький  та Радомишльський лісгоспи – тут продали по 4  тисячі ялин. Різдвяні красуні з цих підприємств поїхали на південь та на схід нашої держави.

Також за інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства, понад 750 працівників лісової охорони щоденно патрулювали лісові масиви, аби уберегти їх від «чорних» лісорубів.  

При спробі украсти до свят ялинку затримано 17 осіб. Варто зауважити, що за 25 самовільно зрубаних хвойних деревець порушники сплатять майже 14 тисяч гривень штрафів та шкоди, заподіяної лісу.
Поділитись

Новини по темі: