25 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Звягелі експонується виставка «(Не)знана Леся Українка: повернення»

У Звягелі експонується виставка «(Не)знана Леся Українка: повернення»

  • Фото: ілюстративне
  • 25 жовтня, 2024 16:04

Виставка спростовує стереотипи про постать письменниці, які роками навіювалися радянською пропагандою.

Виставковий проєкт Українського інституту національної пам’яті «(Не)знана Леся Українка: повернення» експонується в Літературно-меморіальному музеї Лесі Українки. Про це йдеться на сайті інституту.

Виставковий проєкт "(Не)знана Леся Українка: повернення" був реалізований фахівцями Українського інституту національної пам’яті і Музею видатних діячів української культури у 2021 році з нагоди 150-річного ювілею Лесі Українки.

Виставка експонувалася у Києві, на Контрактовій площі, у Новодністровському міському історичному музеї, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки, у Волинському обласному краєзнавчому музеї.

До звягельського музею письменниці вона прибула з батьківщини Олени Пчілки. Її передали на тимчасове експонування з Гадяцького історико-краєзнавчого музею.

Виставка спростовує стереотипи про постать письменниці, які роками навіювала радянська пропаганда, починаючи від потрактування її походження, самоідентифікації, поглядів та переконань, інтерпретацій творчості.

Колектив музею висловлює подяку директорці Гадяцького історико-краєзнавчого музею Ірині Орловій за надання виставки "(Не)знана Леся Українка: повернення" для експонування на батьківщині Лесі Українки.

Виставка діє до 19 листопада.

Вхід - за ціною квитка.

Поділитись

Новини по темі: