3 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі презентували фільм «Людська витривалість»

  • Фото: Житомирська міська рада
  • 13 травня, 2024 20:31

«Людська витривалість» – норвезька стрічка про змагання Norseman, одного з найвитриваліших видів спорту. Кінопоказ провели в кінотеатрі ім.І.Франка.

У презентації фільму взяв участь засновник і керівник Norseman Харек Странхейм.

«Щороку спортсмени зі 100 країн світу купують квиток для того, щоб взяти участь у лотерії та у Norseman. Приємно, що ці змагання є магнітом для всіх, хто хоче випробувати свої м'язи на витривалість. Norseman, на мою думку, – найекстремальніше випробування у світі», - розповідає він. 

Крістер Фасмер – режисер та продюсер кінострічки «Людська витривалість». Каже, що робота над фільмом розпочалася приблизно рік тому. Він складається з трьох частин. Але спеціально для того, щоб українці першими побачили прем'єру, вони були об'єднані у спеціальну версію для кінотеатрів.

Тарас Письменний – український триатлоніст та єдина людина за останні 20 років, яка взяла участь у Norseman без лотереї. У Харкові він займався на розбомбленому стадіоні та надіслав своє відео керівництву Norseman. Його взяли без лотереї, але за однією умови – знятися в документальному фільмі.

«Я ставив маленьке завдання показати собі, що я можу більше, ніж уявляю. Ми повинні виходити за свої межі та ставити нові цілі. Ідея Norseman була розширити межі того, на що людина може претендувати у цьому житті», – говорить Тарас Письменний.

Поділитись

Новини по темі: