3 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі через брак фінансування театри і філармонія можуть піти на канікули без зарплати

У Житомирі через брак фінансування театри і філармонія можуть піти на канікули без зарплати

  • Фото: Олександр Литовченко
  • 23 квітня, 2024 13:13

Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги, Житомирський академічний театр ляльок та Житомирська обласна філармонія не мають фінансування на зарплати працівникам.

Про це 22 квітня написав на своїй сторінці в Facebook провідний актор драмтеатру ім. І. Кочерги Олександр Литовченко.

"Дорогі наші глядачі, Вже Не Змога Мовчати!!! Нажаль у травні ми з Вами не побачимось, оскільки весь колектив Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги вимушений йти у фінансову відпустку((( Житомирська обласна держадміністрація вирішила, що культура не на часі і припинила фінансування закладів культури!!!

Відкрию таємницю!!! З.п. артистів настільки мізерні, що навіть соромно писати...Але я скажу! Моя заробітня плата, як артиста драми вищої категорії зі стажем роботи 14 років не перевищує 10 тисяч грн. І навіть цей мінімум вони хочуть відібрати... Мені потрібно утримувати сім'ю, я з перших днів повномасштабної війни став на захист України, отримав травми та за рішенням ВЛК був списаний... Питання!!! Для кого я служу?", - йдеться в повідомленні.

Пост став резонансним та отримав широке поширення.

Станом на ранок, 23 квітня, відомо, що у Житомирській облраді та ОВА вже займаються вирішенням даної ситуації.

У коментарі Журналу Житомира Наталія Тімошкіна головна режисерка житомирського театру ім. І. Кочерги повідомила, що сьогодні буде конкретика і лише тоді театр офіційно дасть свою позицію, що буде робити далі. Також директорка театру Наталія Ростова підтвердила, що йде вирішення ситуації й зазначила - "недофінансування відбуваєть вже не один рік".

Також Журнал Житомира звернувся до керівника управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолія Душка:

"Поки без коментарів. Йде вирішення ситуації. Сьогодні до кінця дня матиму усі необхідні цифри та дані фінансування цих закладів", - зазначив Душко.

Очікуємо усієї повної інформації. Редакція Журналу Житомира стежитиме за вирішенням ситуації!

Поділитись

Новини по темі: