29 вересня, 2024
Ми в соцмережах

Традиційний музейний «Борщ-батл» відбувся в Кмитові

  • 19 серпня, 2024 12:35

У Кмитівському музеї образотворчого мистецтва ім. Й.Буханчука відбувся захід "Борщ-батл_2024".  Музейний борщ-батл 3.0. розрісся до масштабу всеукраїнського. Куховарили аж 12 громад області, а також Немирівщина Вінницької області. Гостей вражали підготовкою, дресс-кодом та, звісно ж, різноманіттям смаків борщу і не лише. 

Про це повідомляється на офіційній сторінці музею.

"Виявляється, що така звичайна страва, як борщ, дуже просто може поєднувати в собі не тільки смачні інгредієнти, але й корисну взаємодію людей, народну творчість та навіть Космос", - йдеться в повідомленні.

У приготуванні борщу прийняли участь: Національний музей космонавтики ім.С.П.Корольова, "Музей коштовного та декоративного каміння" м.Хорошів, Гадзинська гімназія Глибочицької сільської ради, Гришковецька ТГ, поетеса Ольга Муженко, "Об'єднання матерів та дружин захисників України" Глибочицької громади, працівники культури Пулинської ТГ, студія подорожей "ЕтноМандри" м.Вінниця, працівники культури Глибочицької громади, Благодійний фонд "Рокада" та, звичайно, Кмитівський музей образотворчого мистецтва.

Гості заходу мали змогу:

  • побувати на екскурсії по музею, відвідати виставку грибів "Спомини про грибне літо" від Людмили Журавської,
  • взяти участь у цікавих майстер-класах від майстрів народної творчості - Анни Івченко, Ірини Тюріної, Олени Цвєткової, у майстер-класі від команди Молодіжного центру Житомирщини " Kreativ_Space " та від студії "Tvorcha".
  • кожен мав можливість побачити, як створюються нові художні твори на мистецькому пленері "Світло і тінь" від художниць з м.Житомира - Олени Андрущенко, Вероніки Савченко, Олени Дунєвої.
  • Разом з колективом Ініціативного Фронту "Ми поруч" відвідувачі заходу плели маскувальну сітку для наших захисників.

Під час того, як готувалися борщі, кожна з команд учасників виступила на сцені з творчим захистом свого кулінарного шедевру. Приємним завершенням заходу стали виступ української співачки, композитора, музиканта Олесі Сінчук; співачки, волонтера Лєни Дарк та золотого голосу Полісся - Олексія Будніка.

Фото: Кмитівський музей образотворчого мистецтва

Нагадаємо, що У Звягелі молодь вчили готувати традиційний борщ за рецептом родини Лесі Українки.

Поділитись

Новини по темі: