2 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Справжня легенда та візитівка міста: житомирське «Сонечко» відзначило 50-річний ювілей

Справжня легенда та візитівка міста: житомирське «Сонечко» відзначило 50-річний ювілей

  • Фото: Журнал Житомира
  • 28 травня, 2024 11:03

Творчий вечір до 50-літнього ювілею Житомирського академічного ансамблю танцю «Сонечко» 27 травня зібрав повну залу в Житомирському драматичному театрі ім. Івана Кочерги.

Звітний концерт зібрав друзів ансамблю, батьків випускників нинішнього та випускників багатьох колишніх років. У центрі уваги незмінні керівники, геніальні педагоги-постановники й народні артисти України Тетяна та Михайло Гузун.

Ансамбль подружжя Гузун заснували у 1973 році. З назвою визначилися не відразу.

"1975 рік. Тоді була наша перша велика поїздка до Києва. Михайло Семенович нас викликав і сказав: давайте придумаємо назву, подумати можна було вдома", — розповідає Лілія Кондратюк, вчителька початкових класів ліцею №25 й одна з перших випускниць "Сонечка". Це їй ансамбль завдячує назвою.

"У нас з мамою такі тоді версії були: "Зірочка", "Зорепад" і "Сонечко". Я прийшла і кажу: "Сонечко", — щемливі моменти озвучує жінка.

І вчора у драмтеатрі "сонечками" були всі — від найменших п'ятирічних артистів- танцівників на сцені до найперших випускників та глядачів святкового дійства.

Особливим подарунком був виступ від різних поколінь випускників. Вони підготували сюрприз як для глядачів, так і самого подружжя Гузун.

Вже пів століття ансамбль утверджує та популяризує українське, даруючи людям красу та насолоду. Й з усіх закордонних фестивалів-конкурсів дитячий ансамбль повертався з гран-прі. "Сонечко" стало за час свого існування справжньою легендою та візитівкою Житомира як в Україні, так й далеко за її межами.

Фото: Журнал Житомира

Детальніше про діяльність, волонтерство та програму хореографічної школи «Сонечко» Журналу Житомира писав у матерівлі Школа хореографії «Сонечко»: виховання особистості, волонтерство, плани.

Поділитись

Новини по темі: