19 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Показує різні сторони протистояння окупантам: у Житомирі відкрили виставку «Незламна»

Показує різні сторони протистояння окупантам: у Житомирі відкрили виставку «Незламна»

  • Фото: Ірина Ковальчук
  • 24 липня, 2023 10:55

У Житомирі в рамках Майстерні міста відбулося відкриття виставки "Незламна". Виставковий проєкт розмістили в будівлі водонапірної вежі.

Проєкт "Незламна" покликаний показати різні сторони протистояння російським окупантам.

 

Що покажуть гостям виставки

 

Ігор Шурпан розповідає, що проєкт "Незламна" має нагадати кожному, що Україна стоятиме на своєму до останнього, а дії кожного українця мають бути спрямовані на невідворотну Перемогу.

Так, молодий фотограф Максим Вознюк представив фотопроєкт "ОДИН ДЕНЬ З ЖИТТЯ ВПО", під час роботи над яким він провів три дні з людьми, які були вимушені покинути свої домівки та переїхали до Житомира. Серед них багатодітна родина, дівчина з малою дитиною та юнак. 

Фото: Facebook Ірини Ковальчук

 

Наступний поверх — "ВОГНЕТРИВКІ". Це проєкт відомої художниці Анастасії Сладковської, в якому вона передала враження від спілкування з працівниками ДСНС, які щодня стикаються з наслідками терористичних атак на Україну, та створила серію емоційних портретів вогнеборців. 

Фото: Facebook Ірини Ковальчук

 

На самому верхньому поверсі Вежі — проєкт житомирського художника Захара Беркута "ЧЕРВОНІ ЛІНІЇ", в якому він через графіку осмислює героїзм українських воїнів та реакцію міжнародної спільноти на дії окупантів. Центром його експозиції є оригінальна просторова інсталяція "Руїни Собору душ".

Фото: Facebook Ірини Ковальчук

 

Червоною ниткою, крізь виставковий простір вас вестимуть роботи дітей та підлітків, переможців конкурсу "ВІДСІЧ. АРТ. ВЕСНА-2023", які по своєму переживають події воєнного часу. 

Розвіяти смуток та вселити віру в неминучу Перемогу, покликана гумористична серія робіт Марії Ратинської "ГУСИ", яка в характерній позитивній манері художниці зображає самобутню ідентичність, єдність та непереможність українців.

Фото: Facebook Ірини Ковальчук

 

Як потрапити на виставку

 

Вхід до виставкової зали — будь-який донат на підтримку ЗСУ.

Відвідати експозицію можна кожної суботи та неділі до 20 серпня з 12:00 до 18:00.

Афіша заходу

Поділитись

Новини по темі: