16 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • На Михайлівській пройшов день спільнодії «Майстерка ментального здоров’я»

На Михайлівській пройшов день спільнодії «Майстерка ментального здоров’я»

  • Фото: колаж Житомирська ОВА
  • 2 вересня, 2024 10:19

1 вересня, у Житомирі відбувся масштабний захід для дітей та дорослих на підтримку психологічного здоров’я «Майстерка ментального здоров’я», присвячений початку нового навчального року.

Подія пройшла в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», за сприяння Житомирської обласної військової адміністрації у співпраці з обласним Департаментом освіти і науки та міським Управлінням освіти.

Свято розпочалося з енергійної руханки, яка об’єднала дітей і дорослих. 

Після офіційної частини учасники заходу мали змогу відвідати майстерки ментального здоров’я. Так діти та дорослі грали у психологічні ігри, проходили експрес-діагностику психологічної готовності до навчання, а батьки отримували консультаційну підтримку. Також учасники мали змогу опанувати техніки підтримки, збереження та відновлення психічного здоров’я, що є вкрай важливим у сучасних реаліях.

Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України проводила майстер-клас з надання домедичної допомоги у кризових ситуаціях. Крім того, діти та дорослі могли спробувати себе в ролі справжніх поліцейських та ДСНС.

«Ми налаштовуємо дітей на позитивний настрій. Вчимо, як виходити з надзвичайних ситуації з гордо піднятою головою, вміти опановувати себе, тримати в руках та берегти ментальне здоров’я», – каже психологиня ДСНС Олена Вакульчук.

«Діти займаються творчістю. Це допомагає їм відволіктися, спрямувати енергію в щось красиве й творче. Тут переважно діти молодшого віку, які завзято творять й отримують за це подарунки», – говорить старша викладачка кафедри соціальної та практичної психології Людмила Фальковська.

Наталія працює вчителькою, а на дозвіллі полюбляє займатися малюванням. Каже, це заспокоює та знімає напругу. «Тут багато цікавої й корисної інформації не лише для учнів, а й для вчителів. Сподобався майстерклас від Червоного Хреста з надання першої домедичної допомоги та консультації з психологами. Необхідно якомога частіше нагадувати про цінність ментального здоров’я усім учасникам навчального процесу».

Програма заходу також включала яскраві виступи зразкової театрально-хореографічної студії «Світлячок» та академічного хореографічного ансамблю «Сонечко». Глядачі були в захваті від майстерності юних артистів, які створили незабутню атмосферу свята.

Завершився захід грандіозним флешмобом «Ти як?» від Шоу-театру «Клем», до якого могли долучитися всі охочі. 

Відео Житомирська ОВА

Фото: ЖМР

Поділитись

Новини по темі: