20 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Майстриня з Житомирщини вишила портрет захисника «Азовсталі» Михайла Діанова

Майстриня з Житомирщини вишила портрет захисника «Азовсталі» Михайла Діанова

  • Фото: Тетяна Пащенко
  • 28 лютого, 2023 21:23

Майстриня з Житомирщини Тетяна Пащенко вишила портрет захисника Маріуполя Михайла Діанова.

Вишивальниця каже, що в картині використала 100 кольорів. Розмір портрета – 53 на 63 сантиметри. Жінка працювала над ним п'ять місяців, повідомляє "Суспільне".

«Я побачила фото Михайла Діанова в інтернеті й він мені одразу кинувся в очі, адже фотограф обрав дуже гарний ракурс. Потім дізналася, що Михайло Діанов потрапив у полон. Я ще вишивала портрет, коли його вже звільнили, чому я була дуже рада», - зазначила Пащенко.

Пащенко планує зустрітися з Діановим, аби передати йому портрет.

 "Я побачила, що Михайла забрали в полон. Я молилася, щоб він вижив. Я з батьківської хати в селі Щигліївка зробила музей і проводжу екскурсії. Запросила Михайла в гості, щоб йому презентувати портрет", розповіла Тетяна.

Жінка каже, що вишивкою займається з 2007 року. Раніше Тетяна вишила портрет подружжя Зеленських.

Тепер Тетяна планує вишити картину 23-річного захисника Андрія Огородника, який загинув у Маріуполі. Про це попросила мати військового.

Нагадаємо, що Михайло був оборонцем Маріуполя. Фото піхотинця із металевою конструкцією на руці облетіло весь світ. Перебуваючи на "Азовсталі" у вкрай важких умовах, без їжі, води та медикаментів, воїн вражав незламністю духу. Чоловік підкорив тисячі сердець мужнім поглядом та щирою посмішкою. Діанова повернули додому під час одного з найбільших обмінів полоненими. Тоді ж звільнили ще понад 200 українських захисників, у тому числі командирів легендарного полку "Азов".

Поділитись

Новини по темі: