20 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Дружини загиблих військових з Житомирщини намалювали картини, щоб зібрати гроші на авто для Інгулецької бригади

Дружини загиблих військових з Житомирщини намалювали картини, щоб зібрати гроші на авто для Інгулецької бригади

  • Фото: Суспільне
  • 7 березня, 2024 21:07

9 вдів загиблих у російсько-українській війні військовослужбовців збирають гроші на авто для 60 окремої механізованої Інгулецької бригади. Для цього вони намалювали свої історії кохання на полотні та зробили виставку, повідомляє Суспільне.

Ірина Козяр — дружина загиблого військового Олександра Козяра. Жінка розповіла, що прожила з чоловіком три щасливих роки. З першого дня повномасштабного вторгнення Олександр вступив до лав Збройних сил України. Був старшим солдатом 58 бригади розвідувальної роти. Загинув 6 серпня 2022 року у Бахмуті, рятуючи пораненого з поля бою.

"Один метелик залишився з двох", — сказала Ірина Козяр про свою картину.

Свою історію кохання у вигляді котів намалювала Леся Марченко. Жінка розповіла, що чоловік був гранатометником 90 батальйону 95 десантно-штурмової бригади. Він загинув у полоні 11 березня 2022 року.

"Я дуже люблю котиків. І він це знав. На одному фото Саша тримає мене на руках. Є фото, де я його тримаю на руках. Але чомусь я його сюди не захотіла приносити. Можливо, не так зрозуміють. Ми жартували з ним постійно", — розповіла Леся Марченко.

Саме вона й організувала виставку під назвою "Історії кохання на полотні" у малинському Центрі культури і дозвілля.

Оксана Боркун — співзасновниця всеукраїнської спільноти дружин полеглих героїв "Ми разом", організаторка виставки "100 картин" у Києві.

"Всюди ми чуємо, що герої не вмирають. А герої вмирають. І вмирають кожен день сотні героїв. І кожен день сотні батьків, сотні дружин, сотні дітей залишаються сиротами. І ми маємо нести пам'ять про наших героїв, щоб самим не скотитися на дно відчаю, болі, туги неймовірної, тому ми об'єднуємося в різних містах. Ми рятуємо себе", — сказала Оксана Боркун.

 

Поділитись

Новини по темі: