2 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

День захисту дітей у Житомирі: анонс заходів

  • Фото: sparkmedia.com.ua
  • 31 травня, 2024 14:23

1 червня весь світ відзначає День захисту дітей.

З цієї нагоди Управління у справах сім'ї, молоді та спорту ЖМР презентувала анонс заходів.

"1 червня запрошуємо батьків та дітей прийти на Новий Бульвар та доєднатися до активностей", - йдеться в повідомленні.

 Що заплановано:

Початок о 16.00.

 Організатори - Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради та Міський культурно-спортивний центр Житомирської міської ради.

Довідково: Офіційно Міжнародний день захисту дітей був заснований в листопаді 1949 року в Парижі під час засідання Ради Міжнародної демократичної федерації жінок, адже у повоєнні часи особливо гостро поставало питання збереження здоров’я та благополуччя дітей. А вже 1950-го року 1 червня це свято відзначали у 51 країні світу. 1959 року було ухвалено Декларацію прав дитини відповідно до Женевської декларації про права дітей — саме тоді було затверджено рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку.

В Україні цей день відзначається із 1998 року.

Також у цього свята є власний прапор. Він має зелене тло, яке означає гармонію, спокій та зростання. У центрі прапора — знак Землі, нашого спільного дому, навколо якого розміщені фігурки людей різних кольорів: червона, жовта, синя, біла і чорна. Вони підкреслюють рівність, різноманітність та терпимість.

Поділитись

Новини по темі: