8 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Біо-кутюрьє створює одяг з рослин та грибів: у Житомирі представили біодизайнерську колекцію

Біо-кутюрьє створює одяг з рослин та грибів: у Житомирі представили біодизайнерську колекцію

  • Фото: Журнал Житомира
  • 15 липня, 2024 12:42

Під брендом “ДоБре” 13 липня у Житомирі зібрали виробників одягу, прикрас, взуття, форми, предметів ужитку. Серед представлених 14 дизайнерів та виробників одягу, дебютував показ біодизайнерської колекції "Шодуарівська автентика".

Про успіх повідомив автор колекції, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов.

"Робота над колекцією була дуже кропіткою - маса досліджень, експерементів та невпинний творчий пошук. Особливість в тому, що біодизайн - це синтез мистецтва, дизайну, технологій та природничих наук. Біо-кутюрьє матеріали для своїх колекцій вирощують з бактерій, грибів та рослин і в цьому кардинально інший підхід до створеня одягу та аксесуарів", - зазначив автор.

Чоловік уже 20 років працює з натуральними матеріалами, створюючи з них одяг, взуття та аксесуари. 

"Шодуарівська автентика" - це занурення в природний та духовний простір нашого улюбленого Шодуарівського парку, в його потаємні глибини, де зникають простір і час , де буяє вічне життя, що перебуває в постійній трансформації. Цей простір надихає, і одяг створений в колаборації з природою теж несе це натхнення, силу та здоров'я і звязок з нашою автентикою, - додає митець.

Фото: Олег Земнухов, фейсбук

У модному показі взяли участь 14 дизайнерів та виробників одягу. Було представлено 16 фешн-колекцій та ярмарок продукції місцевих виробників.

Раніше Журнал Житомира писав про Босоніжки з мохом та конопляне взуття на кавових підошвах - житомирянин Олег Земнухов готує колекцію на модний показ.

Поділитись

Новини по темі: