22 вересня представники Гришковецької громади Житомирської області пригощали містян білим борщем. Це автентична страва, яку громада почала відроджувати в минулому році.
Про це розповідає Суспільне Житомир.
За словами завідувачки сектору культури Гришковецької громади Наталії Ященко, основним секретом білого борщу є білий заквашений цукровий буряк.
«Коли ми почали дізнаватися, коли почали копати глибше, виявилося, що в нас є декілька людей, які пам’ятають традиції, які з нами ділилися. В мене вдома цей борщ до цього часу готує моя мама, їй 85 років. Мої бабусі дві готували, я не готувала ніколи», – зізнається Наталія.
В честь 85-річчя Житомирської області представниці Гришковецької громади пригощали автентичним борщем житомирян біля водонапірної вежі.
Дехто з гостей заходу каже, що вже куштував таку страву.
«Я знаю, що таке білий борщ, він дійсно дуже смачний. Ми збиралися в бабусі, і вона нам готувала білий борщ – з білою квасолею, в печі, яка була на вулиці, в баняку, як ось тут показано. І ми із задоволенням їли. І це ось дуже такий смачний спогад», – каже Раїса Черничко.
Ще одна мешканка міста зізналась, що неодноразово куштувала цю страву та завітала на мінігастрофест саме задля білого борщу.
Один з гостей сказав, що відтепер буде самостійно готувати білий борщ вдома