18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • У Житомирі зберуться майстри народної творчості з усіх куточків країни

У Житомирі зберуться майстри народної творчості з усіх куточків країни

  • 24 вересня, 2021 11:53
25 вересня з 10:00 до 18:00 на вулиці Михайлівській відбудеться мистецький захід «Коло молодих майстрів». Дійство об’єднає молодих майстрів народної творчості з 14-ти областей України.
 

«Всі вони – стипендіати  Президента України у 2018-2021 рр. з гончарства, художньої кераміки, ткацтва, вишивки, художньої  обробки дерева, декоративного  розпису, плетіння з природних матеріалів, виготовлення народних музичних інструментів, виготовлення українських прикрас та інших промислів», – розповіли в міській раді.


Захід відбудеться у рамках Міжнародного молодіжного форуму «Коло українського багаття». Його відвідають представники товариств та об’єднань української діаспори 9-ти європейських країн.

Організатори кажуть: основна ідея – налагодити співпрацю для того, щоб молоді творчі українці за кордоном переставляли Україну.

«Ми хочемо сконтактувати мистецьку молодь України з представниками діаспори Грузії, Туреччини, Греції, Данії, Польщі, Німеччини, Швеції, Румунії та Італії задля подальшої співпраці на теренах інших країн … Наша молодь може виїжджати з виставками та концертами в Європу та презентувати Україну», – говорить Володимир Виговський, голова ГО «Студентський клуб», керівник проєкту.
Поділитись

Новини по темі: