20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирський драмтеатр, попри карантин, готує нові вистави. ВІДЕО

Житомирський драмтеатр, попри карантин, готує нові вистави. ВІДЕО

  • 21 січня, 2021 9:45
Під час локдауну Житомирський облмуздрамтеатр імені Кочерги готує виставу на велику сцену і театралізовані дійства до ювілею з дня народження Лесі Українки та Івана Кочерги. 

Частину репетицій актори проводять в онлайн режимі, передає "Суспільне".
 

"Зараз вся країна, – в тому числі, і ми – готується до святкування ювілею Лесі Українки. Крім того, цього року виповнюється 140 років з дня народження Івана Кочерги. І зараз ми обговорюємо як будемо відзначати цю ювілейну дату. Зараз ми продовжуємо працювати над нашим майбутнім репертуаром. Петро Авраменко розробляє виставу на велику сцену – дай боже, щоб ця вистава вийшла до Міжнародного Дня театру у березні. Ще одна експериментальна вистава зараз готується також і для малої сцени", – говорить головна режисерка Житомирського облмуздрамтеатру Наталія Тімошкіна.


Репетирувати онлайн незручно, каже режисер Петро Авраменко, але працювати над матеріалом потрібно, тож, вибирати не доводиться.
 

Важко працювати і без глядача, додає актор Максим Петрівський. Адже акторам доводиться лишатися без енергетики, яку зазвичай віддають глядачі із зали. Максим каже, що дуже чекає моменту, коли вони знову зможуть дарувати своє мистецтво глядачеві.

Відсутність вистав суттєво впливає і на фінансовий стан театру.
 

"У січні 2020 року ми перевиконали план на 800 тисяч і жили за ці гроші та сплачували господарські послуги у період карантину. А у 2021 році ми заробили в січні тільки 300 тисяч гривень", – каже директорка і художня керівниця театру Наталія Ростова.


Попри локдаун, спілкування з глядачем не переривається – найкращі вистави театру зараз можна переглянути на Youtube.
Поділитись

Новини по темі: